BKK: májusra minden járművön lesz azonnali jegyérvényesítés, bérletbeolvasás

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Belpol

Márciustól pedig lerövidül a jegyérvényesítés az applikációt használók számára. 

Márciustól azonnal lehet jegyet érvényesíteni a BudapestGO alkalmazásban a fővárosi közösségi közlekedésben; a mobiltelefonos fizetés során is használt technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

„Márciusban bevezetünk egy olyan technológiát, amelynek segítségével a mobiljeggyel utazók számára tényleg csupán egyetlen mozdulat lesz a jegyérvényesítés vagy a bérletbeolvasás”

– nyilatkozta Walter Katalint, a BKK vezérigazgatóját a közleményben.

Ez először a metró területén lesz lehetséges, majd folyamatosan bővül azoknak a járműveknek a köre, amelyek rendelkeznek a technológiával. A BKK tervei szerint májusra minden járművön lesz azonnali jegyérvényesítés, bérletbeolvasás, ám a szolgáltatás egyelőre csak a BudapestGO-ban lesz elérhető.

Az applikáció az agglomerációban is használható a MÁV-START elővárosi járatainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére, továbbá a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.

A BKK jegyértékesítésében  több mint 20 százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya, ennek kétharmadát a BudapestGO-ban történő vásárlások jelentik.

A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben. Egymillió ügyfél használja rendszeresen, december végéig 31 millió útvonalat terveztek, és 570 ezer felhasználó összesen 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt.

Az alkalmazás elindításának első évfordulója alkalmából, Budapest létrejöttének 150. évfordulójára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. A születésNAPIjegy péntektől vásárolható meg a BudapestGO-ban és a többi, mobiljegyet árusító applikációban, és február 14-én nulla órától éjfélig használható fel – közölte a BKK.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk