Blikk: Varga Judit válik

  • narancs.hu
  • 2021. február 13.

Belpol

13 év házasság után.

Varga Judit igazságügyi miniszter és férje Magyar Péter, az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezetője 13 év házasság után elválnak – állítja a Blikk. A lap karácsonykor kapott utoljára betekintést a pár életébe, amikor a Blikk munkatársai Vargáék otthonában járhattak, akkor még úgy tűnt, minden rendben van.

Varga Judit eddig előszeretettel osztott meg családi képeket a közösségi oldalán, most azonban egy rövid - a férjével közösen jegyzett - posztot tett közzé, amelyben arról ír, hogy a családja ellen január végén indult egy „összehangolt sajtótámadás”, amellyel kapcsolatban a továbbiakban nem szeretne reagálni. A válásról nem ejt szót, csak a következőt írja: "Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privátszféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől".

A miniszter összehangolt támadás alatt valószínűleg azt érti, hogy a sajtó kiderítette: Varga és férje CSOK-ból újították fel balatoni nyaralójukat, amelyet otthonteremtésre lehet csak felhasználni. A miniszter azzal védekezett, hogy amikor felvették a hitelt, akkor még úgy gondolták, Balatonhenyén fognak élni. A másik ügy, amellyel kapcsolatban sokat szerepelt Varga Judit a sajtóban, szintén ingatlanhoz, illetve hitelhez köthető: januárban a Blikk írta meg, hogy Vargáék 200 millióért vásároltak Budán lakásokat, ehhez pedig 192 milliós hitelt kaptak.

Figyelmébe ajánljuk