Bevásárolt budai lakásokból Varga Judit

  • narancs.hu
  • 2021. január 26.

Belpol

Mindössze 8 millió forint önerőt adott a 200 milliós vételárhoz, a többit hitelből fizette. 

200 millió forintért vett budai lakásokat és egy garázst vásárolt Varga Judit igazságügy-miniszter és férje – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, Vargáék a XII. kerületi Kútvölgyben, Orbán Viktor házától alig pár percnyi autóútra vettek lakásokat egy társasházban, amelyek összterülete megközelítőleg 270 négyzetméter. A lapnak az Igazságügyi Minisztérium megerősítette a hírt és azt írta,  a miniszter és családja összesen „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vett, a későbbi egybenyitás szándékával.

A lap azt írja, mindez 200 millió forintba került,

a vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, a fennmaradó 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték.

A minisztérium közlése szerint „a felvett bankhitelből azóta a férje belvárosi ingatlanának eladásából befolyt összeggel és a megtakarításaikból jelentős összeget törlesztettek”.

A vásárlás egyébként 2019 decemberében történt, de a lakások nem szerepeltek Varga Judit 2020 januári vagyonnyilatkozatában. A tárca ezt a lapnak azzal indokolta, hogy „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”, majd a jogszabályoknak megfelelően, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.

A 2020 januári vagyonnyilatkozata szerint Varga Juditnak egyébként összesen bő ötmillió forintnyi és 12 ezer eurónyi (4,3 millió forint) megtakarítása volt. A miniszteri fizetés havonta közel kétmillió forint, emellett Varga oktatóként 300 ezret kap a miskolci egyetemtől, férje, Magyar Péter pedig az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 millió forintot kap, a cég honlapján található információk szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. A 2020-as vagyonnyilatkozat szerint férjének az V. kerületben volt lakása, ezt korábban kiadták, legutóbb évi plusz 7,4 millió forintot jelentett.

Figyelmébe ajánljuk