Bősz Anett csatlakozik a DK parlamenti frakciójához

  • narancs.hu
  • 2019. december 9.

Belpol

Még az új fideszes módosírás előtt csatlakozik a párt frakciójához.

Bősz Anett csatlakozik a DK parlamenti frakciójához – olvasható a Magyar Liberális Párt közleménya az MTI-ben.

„Bősz Anett, a Liberálisok elnöke csatlakozik a DK parlamenti frakciójához, hogy minél eredményesebben küzdhessen az Orbán-kormány szabadságkorlátozó politikájával szemben. Az október 13-i választás eredménye világosan megmutatta, hogy csak szoros szövetségi rendszerben, egységes ellenzékkel lehet leváltani a Fideszt. Azóta az is kiderült, hogy a Fidesz tovább folytatja a mindent központosítani akaró, szabadság és Európa-ellenes politikáját, amit egyre többen és többen utasítanak el.

A kormánypártok a parlamenti házszabály tervezett módosításával tovább korlátonák a független képviselők és a frakciók mozgásterét, hogy így akadályozzák az ellenzék parlamenti munkáját. Bősz Anett ennek megy elébe, és még az új fideszes javaslat életbelépése előtt csatlakozik a DK frakciójához.

A parlamentben így hatékonyabban képviselheti majd a liberális értékeket, mint független képviselőként. Bősz és a DK-frakció között eddig is szoros, szakmai és érték alapú együttműködés volt. A belépéssel ez a jó kapcsolat teljesedik ki. A Magyar Liberális Párt célja továbbra is az, hogy 2022-ben közös erővel válthassuk le az Orbán-kormányt” – zárul a közlemény. (MTI)

Bősz Anett a Liberálisok új elnöke

„Új időszámítás kezdődik" - fogalmaz a politikus. Bősz Anettet választotta a Liberálisok új elnökévé a párt küldöttgyűlése a múlt héten - írja a párt közleményben. A politikus első sajtótájékoztatóján azt mondta: „Új időszámítás kezdődik a Magyar Liberális Párt életében. Országos építkezésbe kezdünk, megnyitjuk a párt kapuit a szabadságszerető emberek előtt.

Figyelmébe ajánljuk