Botka az MSZP legerősebb embere akar lenni – Kik nem akarják ezt?

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 2.

Belpol

Bekukkantottunk a szocialistákhoz, és erős dolgokat hallottunk.

Feltérképeztük a szocialisták belső konfliktusának mozgatórugóit, és rekonstruáltuk, mi zajlott az elmúlt hetekben az MSZP-ben – az eredményt a legfrissebb Magyar Narancsban olvashatja.

A cikkben megismerheti azt a három, párton belüli érdekkört, amelyről Botka körül úgy tartják, nem kifejezetten érdekelt a szegedi polgármester kampányának sikerében. Cikkünkben megszólal a Botka–Molnár-csörtéről Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor, Horváth Csaba – és Molnár Zsolt maga is. Utóbbi azt mondja Botka ellene indított akciójáról, (arról, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje a múlt heti 168 Órában leárulózta őt) hogy „ez a nyílt vita nagyon káros, én nem vittem volna ki a nyilvánosság elé. Ami most történik, az kizárólag a Fidesznek jó”. A kizárástól ugyanakkor nem tart, mert mint mondta, „nem hiszem, hogy Botka ilyen lépésre készülne, ezzel fenyegetni sima személyeskedő zsarolás lenne, de a vita nem személyes, hanem stratégiai természetű”. Eközben úgy tudjuk, hogy ha Botkán múlik, Molnár nem lesz a következő parlamentben MSZP-s képviselő.

false

 

Fotó: MTI

Cikkünk elkészítéséhez számos háttérbeszélgetést folytattunk, és elképesztő történeteket hallottunk az egymást gyanúsítgató képviselőktől – amelyekből annyi világos volt, hogy a szocialisták közt iszonyatos indulatok forrnak.

A Botka-sztori feldolgozása közben az is világos lett, hogy bár Botka egyértelműen a párt legerősebb embere akar lenni, ez aligha fog könnyen menni neki. Anyagi hátországa egyelőre nincs, akik pedig abban ellenérdekeltek a pártban, hogy ő megerősödjön, rendelkeznek pénzzel – még ha nem is feltétlenül kristálytiszta forrásúval.

Az MSZP belső ügyeivel foglalkozó cikkünket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?