Botka László egyik megbuktatója adhatja ki Gyurcsány Ferenc álnéven írt bűnügyi regényét

Belpol

A DK-elnök első krimije kapcsán nem is a könyv létezése az érdekes, hanem az, hogy a kiadója hova van bekötve.

Az ősz egyik legszórakoztatóbb fejleménye lehet, hogy a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc most már nemcsak egy szakácskönyv szerzője, hanem egy álnéven írt krimié is lehet: az ATV bulvároldala, a Naphire.hu ugyanis úgy tudja, hogy Gyurcsány nemcsak hogy megírta élete első regényét, de a jelek szerint hamarosan ki is adja azt. Ráadásul ez nemcsak azt magyarázná meg, mik azok a rövid tárcák, amiket mostanában különösebb politikai kontextus nélkül közöl Facebookon, hanem azt is, mi lehetett a nyáron tett ígérete a pártelnöknek, hogy hamarosan nagyon meglepő dolog történik körülötte.

 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

A cikk szerint valószínűleg igaz, és erre több jel is utal: a Libri oldalán már szeptember 20-i megjelenéssel előrendelhető könyv szerzője Kate Vargha – Gyurcsány néhai édesanyjának Varga Katalin a neve. A kereszt halála című könyv ajánlója ráadásul elég sokatmondóan fejeződik be: „Aztán még az is kiderülhet, hogy a legnagyobb rejtély nem a bűncselekményt övezi, hanem az embert. Akkor is, ha bűnös, és akkor is, ha ártatlan. Kivételesen izgalmas, sokrétű történetet rejt a könyv. Ha eddig azt hitték, hogy ismerik a szerzőt, akkor most ki fog derülni, hogy mégsem” – áll a szövegben, ami szinte mintha teljesen a mostanában sokszor leginkább önmagával polemizáló Gyurcsány Ferenc egyik posztja lenne.

De vannak ennél egyértelműbb jelek is azon túl, hogy az ATV elég jólértesült szokott lenni a DK ügyeiben: a kiadó személye. A könyvet ugyanis a T&T Beruházási Tanácsadó kft. adja ki, más könyvük nincs a piacon. Nem meglepő, hiszen elvileg beruházási tanácsadással foglalkoznak. A cég bejegyzett székhelye Budapest, Mexikói út 28/a, ahova a saját weboldala szerint Tarjányi Péter tulajdonképpen minden vállalkozása is be van jelentve, és ott van Tarjányi irodája is. Tarjányi Pétert valamiért főleg biztonságpolitikai szakértőként szokás ismerni, többek közt az ATV egyik állandó vendége is, de a NER is annyira kedveli, hogy az ő könyvét például a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Index adja ki, vagy néha esetleg a szintén az ATV-hez köthető Free Spirit Publishing. És persze van itt közös pont is, hiszen Gyurcsány a pártja gyenge nyári szereplése után először az Indexhez ment el beszélgetni annak ellenére, hogy a NER-esített lap általában kulcsszerepet játszik a Fidesz-narratíva terjesztésében.

A több krimit is jegyző Tarjányi egyébként 2018-ban mozgalmat is alapított, épp akkor, amikor Szeged polgármestere, Botka László kifejezetten baloldali programmal hívta volna ki az Orbán-rendszert. Botka akkor azt szabta feltételnek, hogy a mögötte alakuló szövetségnek nem lehet része Gyurcsány Ferenc. A polgármestert ezek után a saját pártja buktatta meg, többek közt Tarjányi Péter segítségével: ő a Botka-buktatás jegyében megalapította a Magyar Progresszív Mozgalmat, aminek az “új közös jelölt megtalálása” volt a cél. A mozgalom végül addig élt, ameddig Botka vissza nem lépett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk