Botka: miniszterelnök-jelöltté történt megválasztásom után egész nyáron elképesztő médiahadjáratot folytatott ellenem a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2017. december 22.

Belpol

Amihez sokszor baloldali politikusok szolgáltatták a muníciót.

Botka László Szeged város önkormányzati lapjának adott interjújában beszélt arról, hogy alulbecsülte a Fidesz befolyását az MSZP-ben, és tévedett amikor azt hitte, hogy a pártvezetők meggyőzhetők arról, hogy a választók fontosabbak, mint saját politikusi túlélésük.

„Tévedtem, amikor azt hittem, ezek a pártvezetők meggyőzhetők, hogy saját választóik fontosabbak nekik, mint az ő politikusi túlélésük. Azt sem tudtam, hogy a Fidesz milyen mélyen van jelen az ellenzéki pártok életében, mennyire irányítja őket. Ez nagyon megdöbbentett. Még nem tettem, de most kimondom: miniszterelnök-jelöltté történt megválasztásom után egész nyáron elképesztő médiahadjáratot folytatott ellenem a Fidesz. És ehhez sokszor baloldali politikusok szolgáltatták a muníciót. Csapdahelyzetbe kerültem: ha beszélek erről, azzal még nehezebbé teszem az ellenzéki összefogást, és a kormányváltást akaró választók a „marakodó ellenzék” médiaképével találkoznak.(...)

Most a felelősségem nagyobb, mint eddig bármikor: ebben a helyzetben, ebben az országban kell Szegedet megőrizni a szolidaritás és demokrácia szigetének. Egy egyre borúsabb tengeren maradtunk világítótorony. Megvan az elszántságom arra, hogy ez a város továbbra is utat, irányt mutasson Magyarországnak.

 

Botka László pályájáról itt írtunk:

Aki kiáll – Botka László pályaképe

Az MSZP örök ígérete végre beváltaná a hozzá fűzött reményeket, és maga vezetné csatába az ellenzéket jövő tavasszal Orbán ellen. Ki ő, és mit tud felmutatni Szegeden? Autoriter vezető vagy csak nagyon határozottan irányít?

Neked ajánljuk