Budapest-kuponokkal mentenék meg Karácsonyék a fővárosi vállalkozásokat

  • narancs.hu
  • 2020.11.24 19:59

Belpol

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara sem támogatja az iparűzési adó felfüggesztését.

A főváros mellett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) sem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke által tett javaslatot az iparűzési adó (ipa) felfüggesztésére –közölte Karácsony Gergely egy Facebook posztjában.

Karácsony Gergely ily módon tudatta: kedden megállapodás született a fővárosi önkormányzat és a BKIK között, mely szerint "bármilyen ipa-elengedés csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül azok működési kiadásainak finanszírozására. Minden ezzel ellentétes javaslat súlyos problémákat jelent a gazdaság számára nélkülözhetetlen közszolgáltatások szempontjából".

Megállapodtak abban is, hogy a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány adta lehetőségek felhasználásával közösen programot indítanak a legrosszabb helyzetben lévő mikro- és egyes kisvállalkozások mikrohitelezéssel való gyors megsegítésére, mintegy 2,5 milliárd forint értékben –írta a főpolgármester.

Hozzátette, "tudjuk, hogy ennél többre lenne szükség, a budapesti vállalkozások is többet érdemelnének, de a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetünkben most ekkora segítséget tudunk felelősséggel vállalni".

Karácsony Gergely közölte, hogy a fővárosi önkormányzat és a BKIK a lakosságnak szolgáltató budapesti vállalkozások számára közösen kupon programot indít. Ennek keretében a fogyasztók előre vásárolhatnak szolgáltatásokat, ezzel segítve a nehéz helyzetbe került vállalkozások finanszírozását.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Neked ajánljuk