Budapestnek az eddigi 4 helyett 55 milliárd forintjába kerül a közvilágítás

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

Karácsony Gergely közzétette, milyen árajánlatot kaptak idén.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán írta meg, hogy míg 2022-ben 4 milliárd forint fedezte a főváros közvilágításának költésgét, a friss árajánlatok szerint ez az összeg idén 13-szorosára, közel 55 milliárd forintra emelkedik.

Karácsony megjegyzi, hogy ezt azzal érdemes összevetni, hogy Budapest teljes éves adóbevétele nagyjából 170 milliárd forint.

"Ebből kellene kigazdálkodnunk a több, mint 13-szorosára nőtt közvilágítási számlát, fizetnünk a közösségi közlekedést, karbantartani és felújítani a parkjainkat, útjainkat, a csatornákat, elvinni a szemetet, élhetőbbé tenni a várost, és a sort még sokáig folytathatnám.Nem kell hozzá közgazdásznak lenni, hogy megállapítsuk, ez lehetetlen" - írja.

A főpolgármester kihangsúlyozza, hogy a probléma természetesen nemcsak Budapestet éronti, hanem minden magyar települést. "Az árak elszabadultak, az infláció tombol, energia- és gazdasági válság van. A kormánynak be kell avatkoznia" - szögezi le Karácsony, hozzátéve, hogy épp ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetségével  kezdeményezte a Nemzeti Energiacsúcs azonnali összehívását.

Emellett indítványozták, hogy önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig „ársapka” legyen bevezetve.

"Ez a válság mindannyiunkat érint. Nincs olyan verzió, hogy pár önkormányzat majd csődbe megy, és az élet megy tovább. Nem szabad engedni, hogy ledőljön az első dominó, megkockáztatva azt, hogy viszi az egész országot. Óvjuk meg a magyar településeket és azok minden polgárát!" - fűzte hozzá Karácsony.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk