A HVI elismerte: kiugróan sokan jelentkeztek be egy I. kerületi címre a választások előtt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

Arról az Ostrom utcai egészségügyi intézményről van szó, amelynek érdekes időzítéssel lett a lakója a Fidelitas-alelnök és ismerősei.

Pénteken írta meg a 24.hu, hogy az I. kerületi időközi választást megelőző napokban gyanúsan sokan jelentkeztek be egy Ostrom utcai magánklinika címére lakóként. Az eset kapcsán megírtuk, hogy például ilyen bejelentkező volt Baczkó Norbert, a Fidelitas-alelnökneke, akinek ráadásul nem is ez volt az első esete a furcsa időzítésű átjelentkezésekkel. 

Noha a Budapest I. Kerületi Helyi Választási Bizottság két nap alatt söpörte le az asztalról azt a kifogást, amelyet a szeptember 11-i időközi önkormányzati választással kapcsolatban nyújtottak be, a HVI a 24.hu-nak küldött közleményben elismerte, hogy a

 

 kifogásban megjelölt címen valóban a választópolgárok száma kiugróan magas növekedést mutatott.

Hozzátették azonban, hogy "a HVB [Helyi Választási Bizottságnak] nem joga és hatásköre a lakcímbejelentések – mint hatósági eljárások – jogszerűségének vizsgálata".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk