Címzetes egyetemi tanár lett Matolcsy György

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Belpol

A kecskeméti Neumann János Egyetem sokat köszön neki.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke pénteken átvette a kecskeméti Neumann János Egyetemtől a címzetes egyetemi tanári címet – közölte a jegybank pénteken. Az egyetem indoklása szerint „Matolcsy György elévülhetetlen érdemeket szerzett az intézmény fejlesztésében és gyarapításában, alapítása is az ő kezdeményezéséhez köthető”.

Matolcsy Györgynek köszönhető az MNB és az intézmény közötti duális együttműködés is, amely a korszerű közgazdasági képzés elősegítését, az oktatásfejlesztést, a képzési kínálat szélesítését, versenyek és konferenciák szervezését, valamint a tudományos kutatói munka sokoldalú támogatását támogatja – közölték.

A kecskeméti egyetemet fenntartó kuratórium tagja egykébként az a Bánkuty Tamás József is, aki Matolcsy Egyensúly és növekedés című kötetének elkészítésében is közreműködött, korábban a nemzetgazdasági tárcánál dolgozott, és Matolcsyval együtt ment át az MNB-hez 2013-ban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a „Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető című cikk miatt.