Csányi Sándor sportszerűséget kér a szurkolóktól

  • narancs.hu
  • 2021. június 26.

Belpol

Ha azt akarják, hogy a válogatott ezután is telt ház előtt játszhasson, ne legyen balhé.

„Ahhoz, hogy a jövőben is házigazdája lehessen Magyarország rangos sporteseményeknek, és ami legalább ennyire fontos, hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő hazai szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen. Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is. Tiszteljük a résztvevő csapatok játékosait, szurkolóit” – írja a szurkolóknak szánt nyílt levelében Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. 

Ez a levél nyilván azért íródott, mert az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága a magyar válogatott összes meccsével kapcsolatban vizsgálatot indított a drukkerek magatartása miatt.

Bár a magyar válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek még lesz feladata. 

Budapesten vasárnap rendezik meg a Hollandia-Csehország nyolcaddöntőt. A meccsel kapcsolatban a holland válogatott csapatkapitánya, Georginio Wijnaldum azt mondta, hogy ha a lelátóról rasszista megnyilvánulást tapasztal, elhagyja a pályát.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk