Csányi tisztázta, Orbán személyesen rendezte a magánrepülőzéseit, Deutsch szerint életszerű, hogy a miniszterelnök saját zsebből fizetett

  • narancs.hu
  • 2019. április 14.

Belpol

A kérdés csak az, "mibű?"

Hosszas hallgatás után az OTP-vezér a hét végén nyilatkozatában, melyet az RTL Klubnak adott, tisztázta hogy Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta.

A Fidesz szerint Csányi Sándor ezzel végre valahára tiszta vizet öntött abba a bizonyos pohárba, mindenki számára egyértelmű lehet, hogy a miniszterelnök márpedig nem ajándékot fogadott repkedései alkalmával, hanem (nyilván piaci árat) fizetett a szolgáltatásért.

Valójában persze ma sem tudni, hányszor használta a miniszterelnök a gépet, és mennyit fizetett érte.

A Fidesz kreatívja persze megoldotta a helyzetet. Deutsch Tamás azt javasolta az RTL Klubnak, hogy ha ennyire kíváncsiak, mikor és mennyiért repült a miniszterelnök, kérdezzék meg tőle. Természetesen megkérdezték Orbánt, nem válaszolt.

Deutsch szerint mindenesetre teljesen életszerű, hogy Orbán Viktor a jövedelméből fizette az utakat.

Abból a jövedelméből, ami Orbán vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 2 millió forint, amiből kevesebb, mint másfél millió forint megtakarítása van. Aligha.

A Jobbik a számlákat követeli, valamint annak tisztázását, hogyan fizethette a kevesebb mint másfél milliós megtakarítással rendelkező Orbán Viktor az óránként többmilliós költségű magánrepülőzéseket.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.