Csányi tisztázta, Orbán személyesen rendezte a magánrepülőzéseit, Deutsch szerint életszerű, hogy a miniszterelnök saját zsebből fizetett

  • narancs.hu
  • 2019. április 14.

Belpol

A kérdés csak az, "mibű?"

Hosszas hallgatás után az OTP-vezér a hét végén nyilatkozatában, melyet az RTL Klubnak adott, tisztázta hogy Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta.

A Fidesz szerint Csányi Sándor ezzel végre valahára tiszta vizet öntött abba a bizonyos pohárba, mindenki számára egyértelmű lehet, hogy a miniszterelnök márpedig nem ajándékot fogadott repkedései alkalmával, hanem (nyilván piaci árat) fizetett a szolgáltatásért.

Valójában persze ma sem tudni, hányszor használta a miniszterelnök a gépet, és mennyit fizetett érte.

A Fidesz kreatívja persze megoldotta a helyzetet. Deutsch Tamás azt javasolta az RTL Klubnak, hogy ha ennyire kíváncsiak, mikor és mennyiért repült a miniszterelnök, kérdezzék meg tőle. Természetesen megkérdezték Orbánt, nem válaszolt.

Deutsch szerint mindenesetre teljesen életszerű, hogy Orbán Viktor a jövedelméből fizette az utakat.

Abból a jövedelméből, ami Orbán vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 2 millió forint, amiből kevesebb, mint másfél millió forint megtakarítása van. Aligha.

A Jobbik a számlákat követeli, valamint annak tisztázását, hogyan fizethette a kevesebb mint másfél milliós megtakarítással rendelkező Orbán Viktor az óránként többmilliós költségű magánrepülőzéseket.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.