Csintalan Sándor Simicska állítólagos Orbán-videójáról: „Ha lenne is ilyen, egyszerűen nem működne”

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 8.

Belpol

A HírTv kirúgott műsorvezetője szerint tunyaság volt abban reménykedni, hogy Simicska majd ledobja az atomot.

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában részletes interjút közlünk a visszafideszesített HírTv-ből távozó Csintalan Sándorral. A műsorvezető egyebek mellett elárulja, miről beszélgetett Liszkay Gáborral, mit gondol Nyerges Zsoltról, és miben nem értett egyet Simicskával.

Íme, egy rövid ízelítő:

Magyar Narancs: „Hogy Simicska feltett kézzel lemenjen a pályáról? Na, arra semmi esély!” Emlékszik még erre a kijelentésére?

Csintalan Sándor: Hogy a fenébe ne! Maguknak mondtam 2015-ben.

MN: Ha nemrég még ennyire hitt Simicska elszántságában, nem értem, miért nem kérdezte meg tőle, mi miért történik.

CSS: Remélem, nem ért félre, de nem akartam magyarázkodásra kényszeríteni. Lehet, hogy barátok vagyunk, de tartottam magam mindig ahhoz, hogy a médiája alkalmazottjaként kapcsolatunk aszimmetrikus. Ezt fontosnak tartottam fenntartani a kollégáim miatt is. Annyit akartam tudni, amennyit ők, hogy ne kelljen hazudnom nekik, később is a szemükbe tudjak nézni.

MN: Információim szerint a választások után az első felajánlkozás Simicska oldaláról történt: megüzente, hogy eladó a Music FM. Kapott pénzt az átadott cégekért?

CSS: Halványlila gőzöm nincs. Újra elmondom: én ezekről a történetekről semmit nem akartam tudni. Ha erre azt mondja, hogy a homokba dugtam a fejem, azt válaszolom, lehet, van benne valami.

MN: Igaz, hogy Simicska az Egyesült Államokba tart?

CSS: Úgy tudom, hogy ez a pletyka nem igaz.

MN: Az sem igaz, hogy a fiát kiküldte az USA-ba tanulni?

CSS: Ez egy régi történet, már korábban volt erről szó, nem kell belelátni semmit.

MN: Abból mi igaz, hogy Simicska videóra mondta az Orbánnal közös ügyeit, és azt letétbe tette arra az esetre, ha történne vele valami?

CSS: Ez a Népszava-sztori rettenetesen feldühített. Hosszú évek után fel is hívtam Puch Lacit (a napilap tulajdonosát, az MSZP volt pénztárnokát – a szerk.), hogy megkérdezzem, mi a fenéért csinálják ezt. Mert az ilyen mesékben ugyanazt a tunyaságot látom, mint abban, amikor a balliberálisok, egyes ellenzékiek a fotelben üldögélve abban reménykedtek, hogy Simicska majd szépen elvégzi helyettük a piszkos munkát, és rádobja Orbánra az atomot. Másrészt milyen újdonságot lehetne még megtudni, amit eddig nem tudtunk a pártfinanszírozásról? Olyat, ami tényleg megrendíti Orbán táborát? Még ha lenne is ilyen videó, egyszerűen nem működne. Éppen ezért hülyeség minden ilyen találgatás.

M. László Ferenc teljes interjúját a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja. A lapra itt lehet előfizetni.

Magyar Narancs – Archívum részletes

A 32. lapszám tartalomjegyzéke.

Figyelmébe ajánljuk