Csintalan Sándor Simicska állítólagos Orbán-videójáról: „Ha lenne is ilyen, egyszerűen nem működne”

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 8.

Belpol

A HírTv kirúgott műsorvezetője szerint tunyaság volt abban reménykedni, hogy Simicska majd ledobja az atomot.

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában részletes interjút közlünk a visszafideszesített HírTv-ből távozó Csintalan Sándorral. A műsorvezető egyebek mellett elárulja, miről beszélgetett Liszkay Gáborral, mit gondol Nyerges Zsoltról, és miben nem értett egyet Simicskával.

Íme, egy rövid ízelítő:

Magyar Narancs: „Hogy Simicska feltett kézzel lemenjen a pályáról? Na, arra semmi esély!” Emlékszik még erre a kijelentésére?

Csintalan Sándor: Hogy a fenébe ne! Maguknak mondtam 2015-ben.

MN: Ha nemrég még ennyire hitt Simicska elszántságában, nem értem, miért nem kérdezte meg tőle, mi miért történik.

CSS: Remélem, nem ért félre, de nem akartam magyarázkodásra kényszeríteni. Lehet, hogy barátok vagyunk, de tartottam magam mindig ahhoz, hogy a médiája alkalmazottjaként kapcsolatunk aszimmetrikus. Ezt fontosnak tartottam fenntartani a kollégáim miatt is. Annyit akartam tudni, amennyit ők, hogy ne kelljen hazudnom nekik, később is a szemükbe tudjak nézni.

MN: Információim szerint a választások után az első felajánlkozás Simicska oldaláról történt: megüzente, hogy eladó a Music FM. Kapott pénzt az átadott cégekért?

CSS: Halványlila gőzöm nincs. Újra elmondom: én ezekről a történetekről semmit nem akartam tudni. Ha erre azt mondja, hogy a homokba dugtam a fejem, azt válaszolom, lehet, van benne valami.

MN: Igaz, hogy Simicska az Egyesült Államokba tart?

CSS: Úgy tudom, hogy ez a pletyka nem igaz.

MN: Az sem igaz, hogy a fiát kiküldte az USA-ba tanulni?

CSS: Ez egy régi történet, már korábban volt erről szó, nem kell belelátni semmit.

MN: Abból mi igaz, hogy Simicska videóra mondta az Orbánnal közös ügyeit, és azt letétbe tette arra az esetre, ha történne vele valami?

CSS: Ez a Népszava-sztori rettenetesen feldühített. Hosszú évek után fel is hívtam Puch Lacit (a napilap tulajdonosát, az MSZP volt pénztárnokát – a szerk.), hogy megkérdezzem, mi a fenéért csinálják ezt. Mert az ilyen mesékben ugyanazt a tunyaságot látom, mint abban, amikor a balliberálisok, egyes ellenzékiek a fotelben üldögélve abban reménykedtek, hogy Simicska majd szépen elvégzi helyettük a piszkos munkát, és rádobja Orbánra az atomot. Másrészt milyen újdonságot lehetne még megtudni, amit eddig nem tudtunk a pártfinanszírozásról? Olyat, ami tényleg megrendíti Orbán táborát? Még ha lenne is ilyen videó, egyszerűen nem működne. Éppen ezért hülyeség minden ilyen találgatás.

M. László Ferenc teljes interjúját a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja. A lapra itt lehet előfizetni.

Magyar Narancs – Archívum részletes

A 32. lapszám tartalomjegyzéke.

Neked ajánljuk

Farkas farkasnak embere

Évszázadok alatt sokat fejlődtek a történetmesélés eszközei, a korábban tűz mellett elmesélt legendákat mára a live-ozás váltotta fel, a westernfilmek pedig valahol a kettő között helyezkednek el.

Ember embernek

A Piroska és a farkasnak van egy olyan változata, amelyben a gonosz farkas hozzá sem tud nyúlni kiszemelt, fiatal áldozatához, mert megégeti a kislány aranykámzsája.

Mert ez műanyag

Előfordul, hogy néhány tárgy megpillantása egy egész, rég eltemetett emléksort hoz elő. Pontosan ezzel ajándékoz meg minket e kiállítás, amely sokkal többet is ad, mint amennyit a címe ígér. Gyermekkori álmainkat hozza közelebb.

Közös pillanataink

  • Erdei Krisztina

A világ sosem volt túl biztonságos hely, ám napjainkban annyi krízishelyzet adódik, hogy a művészet is a gondozás, a gondoskodás fogalma és gyakorlata felé fordult.

Mantrafelhő

A kötet verseit olvasva mintha egy buborékba kerülnénk. De nem abba a fajtába, amely távol tartja a külvilágot, éppen ellenkezőleg. A gömb homorú fala időnként torzítja a kinti látványt, máskor élesebbé teszi a részleteket, aki pedig kívülről pillant ránk, minket láthat torzabbnak akár.

Egy emlékmű emlékei

  • Antoni Rita

Budapest Főváros Önkormányzata 2020 tavaszán indította el a Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete című projektjét, amely 2023 tavaszán egy emlékmű átadásával zárul majd az I. kerületben.

Szeretetcsomag

„Van egy fennköltlelkű magyar asszony fenn a Várban, aki minden nap igyekszik egy könnyet letörölni, aki minden hétköznapot is a szeretet ünnepévé igyekszik varázsolni.” Sipőcz Jenő fővárosi polgármester hálálkodott e szavakkal Horthy Miklós nejének, miután a kormányzóné 2500 ún. szeretetcsomagot ajánlott föl az árvák javára.

Letéve

Szakápolási központokban ápolnák a jövőben azokat az idős, állandó orvosi felügyeletre nem szoruló, ám az önálló életvitelre már csak segítséggel képes embereket, akikről eddig jobb híján a kórházak gondoskodtak.

„Hogy visszataláljunk”

Három most futó színdarabban is középkorú, életközepi problémákkal szembenéző nőalakot formál meg, róluk beszélgettünk az egy ideje már szabadúszóként dolgozó színésznővel.

„Az utolsó pillanat”

Haditudósítóként járta évekig a Donbaszt az ukrán és szeparatista oldalon is, az erről szóló könyve az idén magyarul is megjelent. A Donbasz – Nászutas lakosztály a Háború Hotelben az orosz–ukrán konfliktus gyökereiig hatol, s azt is bemutatja, hogy milyen volt az élet az invázió előtt. A szlovákiai szerzővel a kézirata lezárása utáni időkről is beszélgettünk.