Csökken a szabadság a hivatalokban, de van, aki még így is jól jár: A helyettes államtitkárok fizetését szépen megemelték

  • narancs.hu
  • 2019. március 5.

Belpol

Nagyvonalúság!

Az elmúlt napokban derült ki, hogy márciustól legalább 5 nappal csökken a hivatali dolgozók alapszabadsága, miközben napi fél órával többet kell dolgozniuk, miután az ebédidőt nem számítják be a munkaidejükbe.

Nehéz időket élünk, de szerencsére van jó hírünk!

A Blikk ugyanis kiderítette, hogy lesz olyan állami alkalmazott, aki majd kiugrik a bőréből: ő a helyettes államtitkár. Az ő fizetése ugyanis nő márciustól!

„Eddig bruttó 748 ezer volt a havi illetményük, amit a jogszabályok szerint 30 százalékkal megemelhetett az illetékes miniszter: ez 972 ezer forintot jelentett, amit az utóbbi időben a legtöbben meg is kaptak. Márciustól egy a tavalyi év végén megszavazott törvénynek köszönhetően minimum bruttó 1,3 millió forint lesz a fizetésük, de akár 1 millió 650 ezer forintot is kaphatnak. Ebben a sávban mozoghat az illetményük a munkáltatói döntéstől függően, vagyis lehetnek olyanok, akiknek gyakorlatilag megduplázódhat a fizetésük.”

Havasi Bertalan is helyettes államtitkár

Havasi Bertalan is helyettes államtitkár

Fotó: MTI

Így pedig – olvasható a lapban – előállhat az a helyzet is, hogy a helyettes államtitkárok többet keresnek, mint a főnökeik, vagyis az államtitkárok, akiknek az ősz folyamán emelték 30 százalékkal, 1 millió 296 ezer forintra a díjazásukat.

„A helyettes államtitkárokkal együtt örülhetnek a miniszteri biztosok, akik eddig 748 ezer forintos fizetést kaphattak a munkájukért, most ők is megkaphatják az 1 millió 300 ezer forint és 1 millió 650 ezer forint közötti illetményt, mivel a díjazásukat a helyettes államtitkárokéhoz kötik.”

Figyelmébe ajánljuk