Máris megszüntették a Mesterházy Attila elleni fegyelmi eljárást az MSZP-ben

  • narancs.hu
  • 2019. március 5.

Belpol

Ez gyorsan ment!

„Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa egyhangú döntéssel, bizonyítottság hiányában megszüntette a Mesterházy Attilával szemben folytatott eljárást. A döntés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni” – az MSZP Sajtóosztályától kaptuk az üzenetet pár perccel ezelőtt.

Azaz máris megszűnt a Mesterházy Attila ellen indított fegyelmi eljárás.

Az eljárást Kurtyán Ferenc, az MSZP Tolna megyei alelnöke indítványozta, aki azzal vádolja Mesterházyt, hogy bizalmas információkat szivárogtatott ki a kormánypárti sajtóhoz az MSZP február 15-i választmányi üléséről. Itt döntöttek a párt EP-listájáról, a fő kérdés az volt, hogy Ujhelyi István vagy Szanyi Tibor kerüljön előkelőbb helyre. Végül Ujhelyi lett a befutó (a második helyen, mert a listát Tóth Bertalan pártelnök vezeti).

A jelöltekről nyílt szavazás volt, amit többen kritizáltak, és a szavazatszámlálás módja sem volt megfelelő egyesek szerint. A kormánypárti sajtóba az szivárgott, ki, hogy a vesztes fél támadja a szavazás eredményét - e mögött állhatott Kurtyán szerint Mesterházy. Utóbbi viszont az Indexnek tagadta, hogy ő szivárogtatott volna, szerinte személyes ellentétek állhatnak a vizsgálat mögött.

Tegnap megírtuk mi is, hogy érdekes módon a kormánymédiában mintha el kezdték volna bevédeni Mesterházy Attilát.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.