Csomagot vitt a Momentum a státusztörvény vitájára

  • narancs.hu
  • 2023. június 16.

Belpol

A pedagógus végzettségű 37 kormánypárti képviselő kapott krétát, szivacsot és levelet.

 A pedagógusokat érintő státusztörvény vitájára készülve 37 pedagógus végzettségű kormánypárti országgyűlési képviselőnek tett csomagot a parlamenti helyére Orosz Anna, Tóth Endre és Lőcsei Lajos (Momentum) péntek reggel.

Az ellenzéki képviselőktől minden fideszes érintett krétát, táblatörlő szivacsot és egy levelet kapott, ebben azt kérdezi a Momentum, nem szégyelli-e magát a címzett „a pedagógusokat és az egész oktatást, a jövőt fenyegető bosszútörvény parlamenti vitája előtt”.

A szivaccsal és a krétával arra szeretné emlékeztetni a Momentum a Fideszt, hogy ez a „pedagógus-rabszolgatörvény” megalázza és ellehetetleníti a pedagógusokat, és ha hatályba lép, várhatóan közel ötezer tanár hagyja el a pályát, miközben egyébként is pedagógushiány van.

A Momentum az akcióval kapcsolatban közölte, aláírásokat gyűjt az Európai Bizottságnak szóló indítványhoz, „kérésünk pedig egyszerű: a Bizottság várja el a kormánytól a magyar oktatás rendbetételét az EU-s pénzekért cserébe! A hatalom ugyanis megoldás helyett csak mélyíti a válságot, és a bosszútörvénnyel csak meg akarja félemlíteni a tanárokat. Pont úgy, ahogy könnygázzal és gumibottal igyekeznek megfegyelmezni a jövőjükért tüntető diákokat is. Nekünk azonban muszáj beszélnünk az igazságról, muszáj beszélnünk a drámai tanárhiányról, a tanulók egyre súlyosabb lemaradásáról, a diákok és a pedagógusok küzdelméről, valamint a megoldás lehetőségéről” – írja a Momentum. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk