Meleg fideszeseknek üzent a Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2023. június 16.

Belpol

Barabás Richárd szerint látniuk kell, hogy ez a rendszer megalázza az embereket.

A nemzeti, polgári Magyarország eszményében tényleg lehetett hinni, de ez a mostani egy buta, provinciális és abuzív rendszer, amely nem polgári, nem is nemzeti, amely sosem fogja partnernek tekinteni a melegeket, a karrieristákat sem – írja Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd–Zöldek szóvivője a Pride megnyitója alkalmából a Facebookon.

A „Kedves meleg fideszes barátaink!” – megszólítással kezdődő nyílt levél arról szól, meg lehet érteni azokat a kormánypárti meleg embereket, akik kitartanak az elveik mellett, de Barabás szerint amiben hittek, az „az ellenkezőjére fordult”.

A Pride-ra azért van szükség, mert ma még mindig sokan azt gondolják, hogy vindikálhatják maguknak a jogot, hogy másokat deviánsnak, b*zinak, másodrendűnek nevezzenek. Hogy megvetően ciccegjenek vagy gúnyosan kinevessenek. És megtagadják tőled azokat a jogaid, amelyek járnak neked. Nem azért, mert megfeleltél egy rendszernek, vagy elértél egy erkölcsi mércét. Hanem mert ember vagy. Csak így, egyszerűen. A sors iróniája, de az is lehet, hogy kegye az, hogy éppen ma éjjel van a bosszútörvény vitája is a parlamentben, meg az ellene szóló tüntetés. Talán ez segít megértened, hogy a rendszer, amelyet szolgálsz, sem nem polgári, sem nem nemzeti. Mert ha az volna, nem alázná meg a saját tagjait. Különösen nem azokat, akik a jövő generációját nevelik” – érvel Újbuda alpolgármestere.

Szerinte melegként kár karriervágyból kitartani egy ilyen rendszer mellett, és aki kilép, utána szabadnak fogja érezni magát, és segítséget is kap ahhoz, hogy önmaga lehessen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk