Debrecenben nyitotta meg harmadik irodáját a TASZ

  • narancs.hu
  • 2022. december 3.

Belpol

Budapest mellett Pécsen már működik iroda, jövőre is nyitnak egyet egy vidéki városban.

Budapest és Pécs után Debrecenben nyitotta meg legújabb irodáját december 2-án a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet. Az új helyszínen is ingyenes jogsegéllyel várják a helyi és környékbeli polgárokat.

A TASZ közleménye szerint a szervezet még szélesebb körben szeretné ezt a munkát végezni, ezért indította el 2020-ban regionális programját. Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója azt mondta, tájékozódnak arról, mi foglalkoztatja az embereket, és a kérdésekre a szabadságjog szempontjából adnak válaszokat. Céljuk az is, hogy a hatalomnak kiszolgáltatott emberek és a szabadságért tenni akaró polgárok az egész országban megismerhessék és érvényesíthessék jogaikat. Az első regionális iroda Pécsen nyílt meg 2021 márciusában, ezt követte most a debreceni. A harmadik iroda megnyitása pedig 2023-ban várható. Az elmúlt néhány hónapban a jogsegély mellett újságíróknak, fogyatékossággal élők szüleinek, valamint érdeklődő joghallgatóknak is szervezett jogtudatosító műhelyt a szervezet regionális programja. 

A TASZ már 2020 szeptembere óta működtetett ingyenes jogsegélyt debrecenieknek, akkor havonta egyszer volt lehetőség a személyes megbeszélésre ilyen ügyben. Mostantól is előzetes időpontfoglalással lehet jelentkezni Jakkel Barbaránál, a TASZ debreceni jogászánál a jakkel [dot] barbara [at] tasz [dot] hu e-mail címen. Arról, hogy milyen témákban tud a szervezet jogsegélyt nyújtani, a TASZ honlapján lehet tájékozódni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.