Demeter Márta 2022-től a Jobbikban folytatná

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 15.

Belpol

Szerinte ott tud a legtöbbet tenni a kormányváltásért.

Ha a 2022-es választáson egyéni mandátumot szerez, Demeter Márta a Jobbik frakciójához kíván csatlakozni – tudta meg a Telex. Az információt a lap kérdésére az LMP sajtóosztálya is megerősítette, a párt országos elnöksége pedig közölte, visszavonják Demeter képviselő-jelölti támogatását.

Az LMP sajtóosztálya a Telexnek azt írta, hogy "az LMP számára a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni."

Demeter korábban az MSZP politikusa volt, jelenleg pedig az LMP-ben politizál és az előválasztáson a VIII-IX. kerületben indul. Minden jelöltnek meg kell adnia az előválasztási folyamat során, hogy parlamenti választási győzelem esetén melyik frakcióhoz csatlakozna. Demeter pedig nem a saját pártját, hanem a Jobbikor választotta. A lap próbálta elérni a politikust, de kérdésükre nem reagált, viszont megosztott egy bejegyzést a Facebook-oldalán, ahol azt írja:

Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat.

Majd hozzátette: "a Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam."

Jakab Péter is reagált Demeter bejelentésére, Facebook-oldalán azt írja a politikus, hogy várják szeretettel Demetert.  "Az LMP politikusa úgy döntött, amennyiben 2022-ben újra képviselői mandátumot szerez, úgy munkáját a Jobbik-frakcióban folytatja. Márta személyében az ellenzék már most is egy nagyon értékes képviselővel rendelkezik, aki megalkuvást nem tűrően harcol az Orbán-rezsim ellen. Megtisztelő, ha a rezsim bukását követően a Jobbik-frakció tagjaként, de minden kormányváltó erővel szövetségben közösen dolgozhatunk majd vele az ország újjáépítésén is" – írja Jakab.

A VIII-IX. kerületben szoros küzdelem várható, a jelöltek az alábbiak:

  • Jámbor András (MSZP-Párbeszéd-Szikra Mozgalom),
  • Demeter Márta (LMP-Jobbik),
  • Manhalter Dániel (DK),
  • Csordás Anett (Momentum).

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk