Détári politikusnak áll: Gattyán pártjában indul

  • narancs.hu
  • 2022. február 1.

Belpol

A hétszeres világválogatott labdarúgót Kőbánya-Kispesten indítják, a DK-s Arató Gergellyel mérkőzik.

Gattyán György szervezete, a Megoldás Mozgalom leigazolta Détári Lajost – írja a Blikk.

A hatvanegyszeres magyar válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott labdarúgót, edzőt a budapesti 9. számú választókerületben indítják, ahol az ellenzéki előválasztást a Demokratikus Koalíció jelöltje, Arató Gergely nyerte, a Fidesz pedig Pap Sándort indítja. 

A 58 éves futballista felnőtt pályafutását a Honvédban kezdte, 1980-tól 87-ig játszott abban a klubban. A Megoldás Mozgalom arra számít, hogy jelöltjüknek van esélye a kispestiek körében. 

 

A Blikk emlékeztet, hogy a profi labdarúgók közül a legnagyobb karriert a politikában Friedrich István futotta be, aki 1919-ben három napig miniszterelnök volt. Géczi István, a Ferencváros kapusa 1985-től 1990-ig volt országgyűlési képviselő, és a javaslatára létrehozott ifjúsági és sportbizottság elnöke, a szintén fradista Fenyvesi Mátét 1998-ban választották képviselővé a Független Kisgazdapárt színeiben. Orbán Viktor miniszterelnök azért tartozik más kategóriába, mert valóban volt igazolt játékos, de nem profi.

Leadkép: MTI

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk