Már több mint tízezren jelentkeztek civil szavazatszámlálónak

  • narancs.hu
  • 2022. január 31.

Belpol

A cél az, hogy mind a 10285 szavazókörben legyen két civil szavazatszámláló.

Hétfőre már tízezernél is többen regisztráltak a Számoljunk együtt! Mozgalomnál civil szavazatszámlálónakközölte a civil szervezet a Facebook-oldalán.

A cél az, hogy mind a 10285 szavazókörben legyen két civil szavazatszámláló – a törvény ennyit engedélyez.

Vagyis a terv fele már teljesült, ha így haladnak hamarosan mindegyik szavazókörre jutni fog legalább egy civil szavazatszámláló is. Ahhoz, hogy minden flottul működjön még sok koordinációra lesz szükség, hogy az önkéntesek valóban minden szavazókörbe eljuthassanak.

A szervezet ezért külön kéri is, hogy azok, akik regisztráltak, válaszoljanak a delegálás előkészítéséhez szükséges, emailben kiküldött kérdésekre is.

(Facebook/Számoljunk együtt! Mozgalom)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.