Deutsch Tamás szerint a közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét

  • CD
  • 2019. március 25.

Belpol

Vagy csak a Fidesz.

"Bár nagyon sokan szeretnék, hogy az Európai Unió (EU) sikeres, erősödő, az európai polgárok számára minél több előnyt nyújtó együttműködés legyen, a valóságban sajnos ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk. Ez egy gyenge, sorozatban rossz döntéseket hozó, az emberek problémait tetéző együttműködés" – mondta Deutsch Tamás az ECHO TV legutóbbi A nyolcas című műsorában.

A fideszes EP-képviselő a miniszterelnököt idézve azt mondta: az EU jelenlegi működését az írja le a legjobban, hogy öt éven keresztül olyan vezetése volt, amely nem tudta vagy nem akarta megakadályozni az Egyesült Királyság kilépését. Míg a fideszes kommunikáció szerint az EU másik bűne az, hogy hagyták, hogy "több millió illegális bevándorló árassza el a kontinenst". "Ezzel hihetetlen mennyiségű gondot, problémát és bajt hozva sok százmillió európai polgár fejére" – vélekedett Deutsch. Szerinte ehhez képest csupán másodlagos, hogy az európai politika egyik legerősebb pártcsaládjában, az Európai Néppártban (EPP) elindult egy dialógus Európa jövőjéről. Persze csak és kizárólag azért, mert a Fidesz elővette a szőnyeg alá söpört kérdéséket és ügyeket.

Így ha némi körítéssel is, de Deutsch G. Fodor Gábor műsorában eljutott odáig, hogy kijelentse, szerinte, na, meg a Fidesz szerint

"A közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy megoldja a saját problémáit kataklizma nélkül."

"Közép-Európa politikai, értelmiségi és médiaelitje képes egyedül az Európai Unió jelenlegi problémáit a valóságnak megfelelően leírni. Ugyanakkor az EU mindenkit, aki így gondolkodik euroszkeptikusnak, populistának, nacionalistáknak, szélsőségesnek bélyegez. Ezt a reakciót már ismerjük a történelemből."

Deutsch szerint ma az Európai Unió mainstream politikusai egy globalista, utópikus elképzelést követnek. Azon dolgoznak, hogyan tudna létrejönni egy újabb európai birodalom, az Európai Egyesült Államok.

A Fidesz ezzel szemben úgy látja, Európa, az európai együttműködés csak úgy tud erős, hatékony és eredményes lenni, ha önmagában is erős nemzetállamok szabad akaratukból lépnek egymással szövetségre, és a legtöbb területen az együttműködés leghatékonyabb és legeredményesebb formáit tudják megtalálni.

Deutsch hozzátette, a Timmermans-féle, magukat nagyon európainak gondoló politikusok a birodalmi törekvéseik dédelgetésével fokozatosan, tudatosan kiűzték az európai együttműködésből Európa kulturális és politikai örökségének értekéit. "Persze, hogy gyenge, persze, hogy homokra épül ez az együttműködés."

Figyelmébe ajánljuk