Deutsch Tamás unokaöccse Párizsban lesz főkonzul

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 17.

Belpol

Gyorsan ível felfelé a 24 éves Deutsch Domonkos diplomáciai pályafutása.

Néhány hónapnyi minisztériumi munka után máris konzulnak jelölték Deutsch Domonkost, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 24 éves unokaöccsét – írja a Szabad Európa.

A lap több forrásból is úgy értesült, hogy Deutsch Domonkos párizsi konzul lesz, és Szijjártó Péter miniszter jelölte ki erre a feladatra. Jelenleg a pozícióra való felkészítése zajlik, és valamikor 2023 elején foglalhatja el szolgálati helyét. Deutsch nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal.

Ahogy azt lapunk is megírta, Deutsch Domonkos a külügy sportdiplomáciai főosztályára került be még tavaly szeptember 30-án.

FRISSÍTÉS:

Nem konzul lesz, hanem attasé

A külügyi tárca szerdán közleményt adott ki az ügyben, amit a Hvg.hu szemlézett. Azt írták: Deutsch Domonkos a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es játékokon, amelyet követően újra Budapesten folytathatja a munkát.

A KKM magyarázata szerint az olimpia a világ legnagyobb sporteseménye, így annak idején a rendező város magyar diplomatáinak is megnövekedett feladatmennyiséggel kell számolniuk. Annak érdekében, hogy a Magyarországot képviselő sportolók, a hozzájuk tartozó stábtagok és a magyar szurkolók minden lehetséges segítséget megkapjanak az olimpia és a paralimpia ideje alatt, a külügy minden alkalommal olimpiai attasét jelöl ki, hogy a szükséges felkészítést követően a helyszínen lássa el a keletkező feladatokat.

A Hvg.hu szerint a Szabad Európa cikkének azon állításait ugyanakkor nem cáfolta a minisztérium, hogy Deutsch Domonkos a jövő év elején foglalhatja el szolgálati helyét, illetve hogy nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal. Ahogyan azt sem, hogy kifejezetten Szijjártó Péter miniszter kérésére vették fel a Sportdiplomáciai Főosztályához, ahol emiatt a létszámot is kibővítették, és ahol nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként, esetleg gyakornokként, hanem egyből vezető kormánytanácsosként kezdett dolgozni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.