Dévényi István a Fidesz korrupt ügyeiről: Azt gondoltam, ez nem történhet meg

  • narancs.hu
  • 2019. november 2.

Belpol

A konzervatív újságíró, egykori Fidesz-alapító beszélt csalódottságáról.

Dévényi Istvánnak nemrég jelent meg egy könyve (Hádujudú), amely arról szól, hogyan lesz egy újságíróból a hatalom teljes szolgája, egy hatalmas médiabirodalom része, aki mellőz minden szakmai szabályt munkája során. „Amikor elkezdtem írni, már túl voltunk annak a médiavilágnak az összeomlásán, amelyet ismertem. A Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót azonnal bezárták a választások után. A Heti Válaszban elhitették velünk, hogy van menekülőutunk, ám ez kamu volt. Nem volt esélyünk, de legalább tudtunk még egy kicsit kínlódni” – mondja Dévényi a 168 Órának adott interjújában arról, hogyan kezdett neki a könyv megírásának.

Az interjúban megkérdezik tőle azt is, mi volt az az eset, ami után végképp kiábrándult a Fideszből. „Az Elios. De akkor még nem volt se megírva, se kinyomozva. Hallottunk róla fideszes körökben, milyen pompás üzleti sikerek vannak. Azt gondoltam, ez nem történhet meg. Addigra, amikorra az orosz közeledés érzékelhetővé vált, már kifelé tartottam a szisztémából. Nekem a tovarisi konyec meghatározó élmény volt. Ezért is lettem jobboldali” – válaszolja a konzervatív újságíró, aki még 16 évesen lépett be Fideszbe.

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.