Díszőrséget adnak a tartalékosok a budai Várban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 16.

Belpol

A Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt. 

Mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban díszőrséget ad a budai Várban, a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt – jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt arról beszél, a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől e feladat ellátására is. Tartalékos katonaként ő a palotaőrségnél teljesített szolgálatot, csoportparancsnokként. Akkor – így mondta – volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.

„Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni” – mondta a miniszter, azt is, hogy „a békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”.

A videón látszik, hogy a katonák nem valamilyen régi egyenruhában vannak, hanem mostaniban: terepszín gyakorló, bocskai sapka. Fehér kesztyűt és napszemüveget is viselnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.