„Vitézy Alexandra” – ilyen szavazólapot találtak

  • narancs.hu
  • 2024. június 16.

Belpol

A választó firkálmányát Vitézy mellett elkönyvelhető érvényes szavazatként fogadta el Szabó Tímea szerint az NVB.

„Ezen a szavazólapon a Választási Bizottság elfogadta az alábbit Vitézyre leadott érvényes szavazatnak, miközben pontosan tudjuk, hogy ez a szavazó nem Vitézyre akart szavazni. Így csalta végig a fideszes többségű NVB az eleve jogszerűtlenül elrendelt újraszámlálást” – írja Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek ügyvezető társelnöke, országgyűlési képviselője. 

Egy olyan szavazólap fotóját posztolta, amelyre a választó azt írta, Vitézy Alexandra, odarajzolt egy szmájlit, a Vitézy Dávid neve mellett látható kör pedig – ahová az ikszet vagy a két, egymást metsző vonalat szokás bevésni – egy érdekes kompozíció részeként kap új értelmet.  

Szabó a Facebook-bejegyzésben úgy fogalmaz, hogy az Ungár–Vitézy páros a Fidesszel együtt „összemocskolta a budapesti választást” – bár nyilván nem arra gondol, hogy az obszcén módon kidekorált szavazólapról tehetne az LMP elnöke és főpolgármester-jelöltje. Szabó szerint „minden ármánykodás ellenére Budapest köztársaság marad”.

A főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámolása után Karácsony Gergely 41 vokssal, de megnyerte a választást.

Az újraszámolás kihívásairól a Whistler mamája című blog így emlékezik meg:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk