DK Vitézyről: aki egész életében Orbán érdekeit képviselte, az fideszes

  • narancs.hu
  • 2024. március 23.

Belpol

A párt szerint kérdés nélkül végrehajtaná Orbán Viktor kéréseit. 

„A Demokratikus Koalíció szerint, aki egész életében Orbán Viktor jóvoltából, Orbán Viktor kormányának, és Orbán Viktor érdekeit képviselve dolgozott, az fideszes, és véletlenül sem tekinthető ellenzékinek” – írja a párt közleményében. 

Emlékeztetnek, 

  • Vitézy Dávid államtitkára volt az Orbán-kormánynak, amely „5 éve próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű Budapestet”. 
  • Vitézy Dávid kormánytisztviselőként szószólója volt Mészáros Lőrinc „túlárazott, korrupciótól bűzlő projektjeinek”. 
  • Vitézy egyik kezdeményezője és fő támogatója „a környezetpusztító déli körvasút projektnek”, amely ellen László Imre újbudai DK-s polgármester vezetésével tiltakoznak a dél-budaiak. 
  • Vitézy Dávid „kormánytisztviselőként asszisztálta végig azt a politikát, amiről legutóbb éppen a számvevőszék mondta ki, hogy a kormány többet vont el Budapesttől, mint amennyi támogatást adott”.

„Vitézy Dávid csak egy dologban mond igazat: vele a Fővárosban valóban nem lesznek pártpolitikai csatározások, mert kérdés nélkül fogja végrehajtani Orbán Viktor utasításait. Érthetetlen, hogy Vitézy Dávid miként élvezheti egy ellenzéki párt támogatását”. 

A Demokratikus Koalíció Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja a választáson. „A fideszes jelölteket – Szentkirályi Alexandrát és Vitézy Dávidot – nem tartjuk alkalmasnak Budapest vezetésére” – szögezte le a párt. 

Vitézy Dávid az LMP támogatásával indul. Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta, szerinte Vitézy Dávid Orbán embere, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje pedig vissza fog lépni. 

Vitézy pedig azt közölte: „Rutinosan közlekedem villamossal, nem félek attól, hogy elütnének, de mégsem indulok sem jobb-, sem baloldali előválasztáson. Ugyanis sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor jelöltje nem vagyok és nem is szeretnék lenni”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk