Dobrev Klára az ellenzéki városok közötti együttműködésre buzdít

  • narancs.hu
  • 2019. november 2.

Belpol

Meg kell akadályozni, hogy Orbán kivéreztesse az ellenzéki önkormányzatokat.

A napokban beszélt arról Karácsony Gergely főpolgármester, hogy Brüsszelnél el kell érni azt, hogy az uniós forrásokra az önkormányzatok közvetlenül pályázhassanak, tehát ne a kormány döntse el, melyik város kaphat uniós forrást. Ezzel Dobrev Klára a DK EP képviselője is egyetért. Dobrev az ATV Egyenes Beszéd című műsorában osztotta meg véleményét, mely szerint ebből a szempontból a jelenlegi helyzet Budapest és Varsó esetében éles, hiszen Magyarország és Lengyelország ellen is eljárás van az Európai Unióban a jogállamiság megsértése miatt.

Az EP képviselő úgy látja, nagy a valószínűsége annak, hogy az említett országok esetében felfüggesztik az uniós források kifizetését. Jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy egy ilyen esetben is lehessen közvetlenül pályázni a forrásokra. Úgy látja, hogy erre az Unióban is nyitottak.

Dobrev szerint az ellenzéki vezetésű „szabad városoknak” a jövőben egyik legfontosabb feladata lesz a közvetlen pályáztatás feltételeinek megteremtése abban az esetben is, ha Brüsszel úgy döntene, Magyarország nem kaphat több pénzt.

Figyelmébe ajánljuk