Donáth Anna nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal

  • narancs.hu
  • 2023. november 27.

Belpol

Pedig a párt a közelmúltig tárgyalt a DK-val az önkormányzati választási együttműködésről, de az egyeztetések befagytak.

Nem lesz még egyszer olyan lista, amelyen Donáth Anna és Gyurcsány Ferenc neve együtt szerepel

ezt mondta a Momentum EP-listavezetője a Szabad Európának adott podcast-interjújában. Mint mondta, már a 2022-es országgyűlési választáson is csak befogott orral tudott egy listán szerepelni a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével, de erre többet nem vállalkozna.

És azért nem, mert megítélése szerint a tavalyi választást megelőzően "a választói akarat kényszerítette ki", hogy közös listán induljanak az ellenzéki pártok, mert akkor ez alapján hihetőnek tűnt a kormányváltás, de tévedtek. Donáth szerint ebből a Momentum levonta a tanulságot, és arra jutott:

előbb az ellenzéket kell megújítani ahhoz, hogy le lehessen győzni a Fideszt a választáson.

Az utóbbi időben a Momentum arcaként szereplő Donáth rendre élesen bírálja a DK-t, pontosabban annak elnökét, Gyurcsány Ferencet.

Korábban publicisztikájában azt írta Gyurcsányról, hogy a Fideszhez hasonlóan "a hazugság kultúráját" képviseli, majd azt is fejtegette, hogy a Momentum nem akar a párt "KDNP-je lenni", mert szerinte

a DK gúzsba köti az ellenzéket".

Mindennek ellenére sajtóinformációk szerint a Momentum tárgyalódelegációja egyeztetett a jövő évi önkormányzati választási együttműködésről a DK-val. De Donáth kijelentései után nem sokkal, november közepén megszakadtak a tárgyalások.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk