Drónokkal is ellenőrzi a gyalogosokat a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Belpol

A csütörtökig tartó országos közlekedésbiztonsági akcióval a gyalogosbaleseteket szeretnék megakadályozni.

Országos közlekedésbiztonsági akciót tartanak kedden, szerdán és csütörtökön. Ezúttal nem csak az autósok, hanem a gyalogosok viselkedését is figyelni fogja a rendőrség, és a szabálysértések nem maradnak következmények nélkül – adja hírül a Közlekedésbiztonság nevű oldal.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett Zebra-terv keretében  civil járművekkel, civilbe öltözött, testkamerával felszerelt rendőrökkel és drónokkal is figyelni fogják a gyalogátkelőhelyek és környékük forgalmát.

Ennek azért látták szükségét, mert a gyalogosokat érintő balesetek közel harmadát maguk a gyalogosok okozzák. Éveken át átlagosan 2500 gyalogost ütöttek el Magyarországon, és 150-en meg is haltak a baleset következtében. Bár az utóbbi négy évben a sérülések és a halálesetek száma csökken, de ez még mindig száz felett maradt. 

A 2500 balesetből ezer azért történt, mert a gyalogosok figyelmetlenül, vagy a lámpa tilos jelzése ellenére léptek az úttestre, SMS-t írtak, túl hangosan hallgattak zenéz, és nem vették észre a közeledő villamost, vonatot, kamiont. A lakott területek kívül éjjel nem viseltek láthatósági mellényt, és az út jobb oldalán gyalogoltak.

Az akciót ismertető cikk szerint azért indítanak három napos ellenőrzést, „mert egy halott is sok, részben pedig, mert a rendőrség megelégelte az autósok és a gyalogosok egymásra mutogatását, ki közlekedik szabálytalanabbul, figyelmetlenebbül”.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk