250 utánpótlás focistát tehetnek ki Németh Szilárd csepeli sporttelepéről

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Belpol

Ha nem igazolnak át a képviselő labdarúgó szakosztályába az eddig egyesületüktől, a Csepel FC-től. A rezsibiztos kerületi nyomulásának újabb epizódja. 

Június 30-án kizárnak közel 250 utánpótlás korú csepeli focistát a Csepel SC területéről, amennyiben nem igazolnak át Németh Szilárd új sportszakosztályába – írja a csepeli önkormányzathoz közeli Csepel.info. A kerületi blog úgy tudja, a Csepel FC felnőtt sportolóit is hasonló fenyegeti. 

Az eset előzménye, hogy 2020 év végén a Németh Szilárd érdekeltségébe tartozó Kozma István Magyar Birkózó Akadémiához (KIMBA) került a Csepel SC Alapítvány, így a hozzá tartozó sporttelepek, köztük a 12 ezer férőhelyes Béke téri labdarúgó-stadion is. Azóta viszont rendszeresek a konfliktusok az országgyűlési képviselő, valamint a fideszes kerületi vezetés között, ugyanis az adás-vétel a fejük felett történt; ennek a viszálynak lehet újabb fejleménye az, hogy a Csepel SC létrehozta a labdarúgó szakosztályát, amit Németh hétfőn jelentett be a Facebookon. 

A Csepel SC közleményében azt írja, a Csepel FC szerződése június 30-án jár le, ezért el kell hagyniuk a központi sporttelepet, „nem úgy a labdarúgóknak és edzőknek. Számukra a Csepel SC Alapítvány együttműködve a Csepel Torna Clubbal mind a jogi, mind pedig a gazdasági hátterét megteremtette annak, hogy a továbbiakban is ott sportolhassanak, dolgozhassanak, ahol eddig, a Béke téren. Ennek csupán egyetlen technikai részlete lesz: átigazolni a Csepel TC- be.” (Utóbbi a Csepel Sport Club Alapítvánnyal együttműködő Csepel Torna Clubot jelenti - a szerk.)

A sporttelep hosszú évek óta a Csepel FC otthonául szolgál. A klub a Facebookon arról számolt be, hogy az edzőik azt az ajánlatot kapták, ha a Béke téren továbbra is edzősködni akarnak, akkor hagyják ott az egyesületet és vigyék magukkal a hozzájuk tartozó gyerekeket is. Információik szerint a kerületben működő, más sportágakban tevékenykedő egyesületek is hasonló „ajánlatokat” kapnak, „veszélyeztetve így közel 1000 gyermek sportolási lehetőségét”.

Nem ez az első eset, hogy a Németh Szilárd-féle sportegyesület kiszúr a Csepel FC labdarúgóival és más sportolókkal. Tavaly augusztusban már előfordult egyszer, hogy nem engedték be a labdarúgókat a stadionba. E mellett a KIMBA kis-duna-parti, 2,4 milliárd forintból épült birkózó csarnokát nem veheti igénybe a Csepeli Birkózó Klub sem, ugyanis olyan bérleti ajánlatot kaptak, amit nem engedhetnek meg maguknak. 

Az elmúlt napokban Ábel Attila, a kerület fideszes alpolgármestere többször is felszólalt Németh Szilárddal szemben. Egyebek mellett azt mondta, négyszemközt arra kérte őt a képviselő, segítsen neki megbuktatni Borbély Lénárd alpolgármestert.

Legutóbb még a választás előtt foglalkoztunk részletesen a csepeli fideszes belviszállyal. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk