250 utánpótlás focistát tehetnek ki Németh Szilárd csepeli sporttelepéről

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Belpol

Ha nem igazolnak át a képviselő labdarúgó szakosztályába az eddig egyesületüktől, a Csepel FC-től. A rezsibiztos kerületi nyomulásának újabb epizódja. 

Június 30-án kizárnak közel 250 utánpótlás korú csepeli focistát a Csepel SC területéről, amennyiben nem igazolnak át Németh Szilárd új sportszakosztályába – írja a csepeli önkormányzathoz közeli Csepel.info. A kerületi blog úgy tudja, a Csepel FC felnőtt sportolóit is hasonló fenyegeti. 

Az eset előzménye, hogy 2020 év végén a Németh Szilárd érdekeltségébe tartozó Kozma István Magyar Birkózó Akadémiához (KIMBA) került a Csepel SC Alapítvány, így a hozzá tartozó sporttelepek, köztük a 12 ezer férőhelyes Béke téri labdarúgó-stadion is. Azóta viszont rendszeresek a konfliktusok az országgyűlési képviselő, valamint a fideszes kerületi vezetés között, ugyanis az adás-vétel a fejük felett történt; ennek a viszálynak lehet újabb fejleménye az, hogy a Csepel SC létrehozta a labdarúgó szakosztályát, amit Németh hétfőn jelentett be a Facebookon. 

A Csepel SC közleményében azt írja, a Csepel FC szerződése június 30-án jár le, ezért el kell hagyniuk a központi sporttelepet, „nem úgy a labdarúgóknak és edzőknek. Számukra a Csepel SC Alapítvány együttműködve a Csepel Torna Clubbal mind a jogi, mind pedig a gazdasági hátterét megteremtette annak, hogy a továbbiakban is ott sportolhassanak, dolgozhassanak, ahol eddig, a Béke téren. Ennek csupán egyetlen technikai részlete lesz: átigazolni a Csepel TC- be.” (Utóbbi a Csepel Sport Club Alapítvánnyal együttműködő Csepel Torna Clubot jelenti - a szerk.)

A sporttelep hosszú évek óta a Csepel FC otthonául szolgál. A klub a Facebookon arról számolt be, hogy az edzőik azt az ajánlatot kapták, ha a Béke téren továbbra is edzősködni akarnak, akkor hagyják ott az egyesületet és vigyék magukkal a hozzájuk tartozó gyerekeket is. Információik szerint a kerületben működő, más sportágakban tevékenykedő egyesületek is hasonló „ajánlatokat” kapnak, „veszélyeztetve így közel 1000 gyermek sportolási lehetőségét”.

Nem ez az első eset, hogy a Németh Szilárd-féle sportegyesület kiszúr a Csepel FC labdarúgóival és más sportolókkal. Tavaly augusztusban már előfordult egyszer, hogy nem engedték be a labdarúgókat a stadionba. E mellett a KIMBA kis-duna-parti, 2,4 milliárd forintból épült birkózó csarnokát nem veheti igénybe a Csepeli Birkózó Klub sem, ugyanis olyan bérleti ajánlatot kaptak, amit nem engedhetnek meg maguknak. 

Az elmúlt napokban Ábel Attila, a kerület fideszes alpolgármestere többször is felszólalt Németh Szilárddal szemben. Egyebek mellett azt mondta, négyszemközt arra kérte őt a képviselő, segítsen neki megbuktatni Borbély Lénárd alpolgármestert.

Legutóbb még a választás előtt foglalkoztunk részletesen a csepeli fideszes belviszállyal. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!