Eddig 12 ezer MOK-tag jelezte a maradását

  • narancs.hu
  • 2023. március 6.

Belpol

Öt nap alatt ennyien jelezték, hogy a kötelező kamarai tagság eltörlése ellenére maradni akarnak. 

Hétfői friss adata szerint a Magyar Orvosi Kamarának (MOK) 5 nap alatt eddig 12 ezer tagja erősítette meg az orvoskamarai tagságát – derült ki a MOK Facebook-oldalán

Mint arról beszámoltunk, a múlt héten egy nap alatt átverte a kormány a parlamenten az orvosok kötelező kamarai tagságát megszüntető törvényt, a már ki is hirdetett jogszabály szerint a MOK tagjainak 30 napja van nyilatkozni arról, hogy maradni akarnak-e a kamarában, különben automatikusan törlődnek a tagságból. 

Az rtl.hu korábban azt írta, a MOK tagsága körülbelül 42 ezer aktív orvosból és nagyjából 8 ezer nem aktívból áll, a 12 ezer tehát mintegy a tagok ötödét jelenti. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk