Eddig hat embert tartóztattak le a Völner-ügyben

  • narancs.hu
  • 2022. február 15.

Belpol

Völner Pál továbbra sincs közöttük.

Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kérdéseire válaszul árult el részleteket a Völner-ügyről.

Hadházy még január végén tett fel kérdéseit írásban Polt Péternek:

  1. Kiderült-e már, hogy mi volt a jegyzőkönyv szerinti „rejtélyes, nagy, 35 éves biznisz”? Van-e erről információja legfőbb ügyész úrnak?
  2. Vizsgálja-e a nyomozó hatóság az ominózus kijelentés (35 éves biznisz elintézése) büntetőjogi hátterét, az elhangzottak alapján felmerülő korrupciós bűncselekmények gyanúját?
  3. A Schadl-ügynek jelenleg hány gyanúsítottja van, és közülük jelenleg hányan vannak előzetes letartóztatásban?

Polt Péter válaszában kifejtette, hogy a folyamatban lévő nyomozás a jelenleg már vizsgált korrupciós bűncselekményeken túl kiterjed minden olyan közvádra üldözendő bűncselekmény vizsgálatára, amellyel összefüggésben az eljárás során bűncselekmény gyanúját keltő adatok jutnak az ügyészség tudomására. Mint írta,

a nyomozásban eddig tizenhárom fő gyanúsítotti kihallgatására került sor, amelyből jelenleg hat személy áll letartóztatás hatálya alatt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk