Édesanyja miatt támadták Magyar Pétert, válaszában egy konyakozásról is írt

  • narancs.hu
  • 2024. március 21.

Belpol

Az OBH elnöke figyelmeztette Erőss Mónikát, hogy amíg bíró, továbbra sem végezhet politikai tevékenységet.

Magyar Péter csütörtöki Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy a „rogáni propagandisták” támadják az édesanyját, Erőss Mónikát, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökhelyettesét, amiért a Partizánnak adott interjújában azt mondta róla, segített a március 15-i tüntetés szervezésében.

Magyar szerint a segítség annyiban merült ki, hogy „meghallgatott, támogatott, néha megölelt, biztatott és persze nagyon aggódott.”

Hozzátette, édesanyja bírói megbízatása júliusban megszűnik, mert eléri a bírói felső korhatárt. Magyar Péter szerint „előtte még megpróbálják meggyalázni a 40 éves pályafutását és megkérdőjelezni a bírói függetlenségét.”

A Telex megkeresésére az OBH is megerősítette, hogy „a Köztársasági Elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával dr. Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét bírói tisztségéből 2024. július 10. napjával – az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – felmentette. Dr. Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.” Válaszukban azt is megjegyezték, hogy dr. Erőss Mónika felkereste az OBH elnökét, és arról tájékoztatta, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, a március 15-i esemény szervezésében nem vett részt, „fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja”.

A lapnak adott válaszukból továbbá az is kiderült, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Senyei György felhívta Erőss Mónika figyelmét arra, hogy „az Alaptörvény 26. cikke (1) bekezdésének harmadik mondatára, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 39. § (1) bekezdésére tekintettel

„bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet.”

Magyar Péter csütörtök reggeli posztjában egyébként arról is írt, hogy ennél az ügynél több kérdést vet fel az az eset, „amikor az Országos Bírói Hivatal elnöke a saját lakásán konyakozik a regnáló igazságügyi miniszterrel, miközben valószínűleg nem a gyeplabda szabályairól társalognak.” A Telex ezzel kapcsolatban is küldött kérdést az OBH-nak, amire azt a választ kapták, hogy  „Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter magánlátogatást tett az OBH elnökének családjánál, melynek keretében az OBH elnökének újszülött gyermekét látogatta meg.”

Ő itt az édesanyám 43 éve. A nemrég elhunyt nagyapám után most ő került a rogáni propagandista zsoldosok célkeresztjébe....

Posted by Péter Magyar on Wednesday, March 20, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk