Feszültségek az alapítványi fenntartásba adott Corvinuson

Rontás alatt

Belpol

A magánosított Corvinus Egyetem régiós vezető szerepre törekszik, de a modellváltás eddig inkább bizalom- és autonómiavesztést, belharcokat, valamint csökkenő hallgatói érdeklődést hozott.

Érdekes interjút adott Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora február elején a Kontra című internetes portálnak. Amikor a Corvinus modellváltásáról kérdezték, Lánczi leplezetlen kritikával állt elő. „A kísérlet lényege arról szól, hogy egy az államról teljesen leszakadó egyetem képes-e üzleti-cégszerű elvek és szervezeti elgondolások szerint működni. Ennek azonban van egy nem igazán kalkulált következménye: kérdés, hogy összeilleszthető-e az üzleti morál az egyetemi morállal? A kettő logikája teljesen más, és ez finoman szólva is olykor komoly nehézségeket és konfliktusokat okoz” – mondta a rektor.

Lánczi szavai arra utalnak, hogy miközben a Corvinuson annak idején közel sem fogadták akkora ellenállással az egyetem 2019-es fenntartóváltását, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, másfél év elteltével egyre több belső ellentét és feszültség kerül felszínre. Ezt megerősíti az a közel tucatnyi háttérbeszélgetés, amelyet a Narancs jelenlegi vagy a modellváltás óta távozott corvinusos oktatókkal folytatott. Ők szinte kivétel nélkül azzal a feltétellel osztották meg tapasztalataikat, hogy a nevüket nem hozzuk nyilvánosságra. Interjút kértünk Anthony Radevtől, a Corvinus elnökétől is, de az egyetemvezetés részéről végül Barta Márton stratégiai igazgató és Apáti-Tóth Kata kommunikációs igazgató válaszolt lapunk kérdéseire.

A Corvinus fenntartását 2019 júliusában vette át az államtól a kormány által létrehozott Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány. Az alapítvány kuratóriumának élére Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját ültették, és az állam az alapítványnak ajándékozta a Mol és a Richter teljes részvényállományának 10-10 százalékát (az átadott részvénypakett akkori árfolyamon 380 milliárd forintot ért). A kuratórium létrehozott egy új, elnöki pozíciót az egyetemen, a feladattal Anthony Radevet, a McKinsey tanácsadó cég korábbi régiós vezetőjét bízták meg, aki egy 2017-es Index-portré szerint jó kapcsolatokat ápol a magyar gazdasági és politikai elittel, Orbán Viktorral is szokott például ultizni. Radev hármasban irányítja az egyetemet Lánczi András rektorral és a Corvinus kancellárjával, de corvinusos forrásaink egyértelműen őt tartják a legerősebb vezetőnek. Tanulságos, hogy másfél év alatt mire ment a Corvinus, már csak azért is, mert egyre több egyetemet ér utol az alapítványi fenntartás; legutóbb a Semmelweis Egyetem és a három nagy vidéki tudományegyetem vezetése döntött arról (persze, erős minisztériumi unszolásra), hogy erre az útra lép.

Változó elvárások

Február első napjaiban komoly megütközést keltett a Corvinuson, hogy a Közgazdaságtani Intézetben felmondtak egy évtizedek óta az egyetemen tanító oktatónak, két másikkal pedig közölték, hogy nyáron nyugdíjba kell vonulniuk. Korábban nem volt szokás az egyetemen vezető oktatók elbocsátása vagy kényszernyugdíjazása; ez az újabb fejlemény jelzi, milyen következményei lehetnek annak, hogy a corvinusos oktatók a fenntartóváltással kikerültek a közalkalmazotti törvény – és ezáltal az erősebb munkajogi védelem – alól. A kirúgások híre ráadásul érzékeny időszakban érte az egyetemi közösséget. A Corvinus több mint 500 oktatója a napokban ül le a 12 intézetvezetővel, hogy értékeljék korábbi teljesítményüket, és megfogalmazzák jövőbeli céljaikat. Ettől az értékeléstől függ, hogy a 2020-as évre mekkora bónuszt kapnak, illetve az is, hogy az újonnan bevezetett akadémiai életpályamodellben hová sorolják őket.

Az alapítványi fenntartás melletti egyik érv az volt, hogy az oktatók bérezése rugalmasabb lehet a közalkalmazotti bértáblán kívül. A Corvinuson ugyanakkor korábban is létezett egy rendszer a pluszteljesítmény elismerésére, ez volt a MAHII (minősítésen alapuló határozott idejű havi illetményrész). A MAHII havi maximális összege az utolsó évben bruttó 340 ezer forint volt, ezzel egy junior oktató akár meg is duplázhatta a jövedelmét. Az új vezetőség szerint ez a pontszámokon alapuló rendszer túlságosan kvantitatív szemléletet tükrözött; nem előre-, hanem hátrafelé tekintett, és az egyéni értékelést nem kötötte össze az egyetem stratégiai céljaival. E kritikákat több forrásunk is jogosnak tartja, szerintük azonban tovább lehetett volna fejleszteni a korábbi értékelési rendszert – ehelyett Radevék eltörölték a MAHII-t, s egy alapbérből és éves bónuszból álló szisztémát vezettek be helyette.

Az alapbéreket a múlt év elején megemelték a közalkalmazotti bérekhez képest, de differenciáltan: a múltbeli teljesítmény és a jövőbeli potenciál alapján kategóriákba sorolták az oktatókat, és azt is megmondták, az egyes szervezeti egységekből hány százalék kerülhet a különböző rubrikákba. Ez az „agresszív relatív értékelési módszer” (forced ranking) sokakat felháborított, mert azzal járt, hogy akik korábban kiemelkedően magas összegű MAHII-t kaptak, azoknak sokszor nem változott, esetleg még csökkent is a jövedelmük. Barta Márton, a Corvinus stratégiai igazgatója szerint a bérrendezéskor cél volt, hogy a teljes jövedelme senkinek se csökkenjen. „Legfeljebb az oktatók pár százaléka tapasztalhatott fizetéscsökkenést, de a rendkívüli óraterhelés kompenzációjával az ő jövedelmük is emelkedhetett. A bérrendezés szubjektív megítélése azért maradhat el egyelőre a tényleges emeléstől, mert a bónuszt csak áprilisban kapják meg a kollégák. Idővel természetessé válik majd, hogy ez is a jövedelmük része, ahogy korábban a MAHII-t is így kezelték.” Az egyetem hivatalos tájékoztatása szerint „átlagosan 25 százalékos, differenciált összjövedelem-emelkedés” valósult meg tavaly, ezt a számot azonban forrásaink kétkedve fogadják. „Ha ez igaz, akkor egyeseknek brutális fizetésemelést kellett adniuk. Jó lenne látni a részletes, oktatói kategóriákra lebontott kimutatásokat” – mondja egyikük.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!

Neked ajánljuk