Egy feljelentés miatt indult nyomozás Orbán öccsének biznisze miatt

  • narancs.hu
  • 2024. október 21.

Belpol

A miniszterelnök öccse egy hangfelvétel szerint bizonyos vízumkérelmek kiadásának megsürgetését szerette volna elérni. 

Ahogy arról korábban írtunk, Orbán Viktor miniszterelnök öccse, Orbán Áron egy kiszivárgott hangfelvétel szerint arról panaszkodott miniszterelnök egyik intézőjének, a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozó Héjj Dávidnak, hogy a konzulok blokkolják a cége vízumügyeit,  – egy más alkalommal vietnámi állampolgárokat íratott be egy pécsi kurzusra, sajtóinformációk szerint Orbán Áron vietnami és indiai állampolgárok behozatalában érintett, a hangfelvétel alapján ezt szerette volna meggyorsítani.

A DK-s Vadai Ágnes rákérdezett a legfőbb ügyész Polt Péternél, hogy vizsgálja az ügyészség a hangfelvétel alapján, hogy milyen nyomást próbált magyar közszolgákra gyakorolni és sikerrel járt-e vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben Orbán Áron, Polt pedig most válaszolt neki. 

A legfőbb ügyész válasza szerint az ügyben egy magánszemély már feljelentést tett, erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatot hozott. "Kérdését, hogy ugyanebben az ügyben történő értékelés végett ezért a fenti nyomozó hatósághoz továbbítottam" – írta Polt Vadainak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk