Egy holokauszttagadó volt jobbikos segítségével kampányol a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 16.

Belpol

Ágoston Tibort korábban el is ítélte a bíróság holokauszttagadásért.

Ágoston Tibor, korábbi jobbikos önkormányzati képviselővel kampányol a debreceni Fidesz – írja a Debrecíner. A kormánypárt helyi szervezete ugyanis közzétett egy olyan videót a Facebookon, amelyben Ágoston a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony elnevezésű fideszes kampánnyal kapcsolatban oszt meg néhány gondolatot a Fideszről. A korábban holokauszttagadásért elítélt egykori jobbikos arról beszél, hogy ő ugyan szeretett volna jobbat ennél a kormánynál, de ez a kormány „végre a nemzet szolgálatában áll” és ennél rosszabbat „bűn volna hatalomba segíteni”.

Ágoston Tibor - Jobbról nézve a baloldal

A Fidesz Kávézóban folyamatosan várjuk az aláírókat a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz. Nagy meglepetésünkre a Jobbik korábbi oszlopos tagja, Ágoston Tibor is betért hozzánk. Ágoston mintegy 1500 napon keresztül tüntetett Gyurcsányék ellen a Kossuth téren civil társaival. Íme az ő Gyurcsány-sztorija:

Posted by Fidesz Debrecen on Wednesday, September 15, 2021

Ágostont egyébként még 2016-ban ítélte el jogerősen a bíróság holokauszttagadásért. A portál felidézi, hogy a volt jobbikos politikus egy 2014-es beszédében - amit a Jobbik által szervezett, Don-kanyarnál elhunyt katonákra való megemlékezésen mondott - úgy fogalmazott: “Magyarország 2014-ben két nagy rendezvényre, megemlékezésre készül. Az egyik a magyar áldozatok, a hősök, az elesettek, a másik pedig a hollókamu, bocsánat hollókaszt. Még mindig nem jó. A holokaszt – szándékos volt, elnézést kérek érte – és annak áldozataira való megemlékezés”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk