Egy online felmérés szerint több mint százezer alsós diák nem ment hétfőn iskolába

  • narancs.hu
  • 2021.04.19 19:56

Belpol

Egyes osztályokba egyetlen diák sem ment be. 

„Az ADOM Diákmozgalom ma reggel indított felmérése szerint a válaszadó szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján az alsó tagozatos diákok 44%-a nem ment ma személyesen iskolába. A délután 17 óráig beérkezett adatok alapján a felmérés által lefedett több mint 27 ezer alsós diák közül több mint 12 ezren maradtak otthon. Az eredményeket az összes alsó tagozatos diákra kivetítve arra a következtetésre juthatunk, hogy még egy jóval alacsonyabb tényleges országos hiányzási arány esetén is valószínűsíthető, hogy

több mint százezer alsó tagozatos diák nem ment ma személyesen iskolába”

– olvasható az ADOM Diákmozgalom Facebook-bejegyzésében. 

A kutatás szerint a hiányzók arányában osztályonként és iskolánként hatalmas különbségek alakultak ki. Amíg van olyan nyírbátori 17 fős, valamint budapesti 27 fős osztály, ahol minden tanuló részt vett az órákon, addig több olyan beszámoló is érkezett, melyek szerint egy osztályból a többség hiányzott, például egy budapesti osztályból 25-ből 22 fő. 

Sok olyan osztály is akadt, ahol a teljes osztály otthon marad (például egy mosonmagyaróvári 27 fős osztályból mind a 27 fő, egy csömöri 22 fős osztályból mind a 22 fő).  Olyan beszámolók is érkeztek, ahol a szülői közösség kérésére egy osztály vagy iskola digitális tanrendben folytatta az oktatást.

Neked ajánljuk