Egyhavi fizetését vonják meg Székely Sándor független képviselőtől, mert decemberben tiltakozott a túlóratörvény ellen

  • narancs.hu
  • 2019. február 12.

Belpol

A Házbizottságban nem volt konszenzus a büntetést illetően, de Kövér Lászlót ez nem zavarta, egyedül döntött.

Székely Sándor független képviselő még decemberben tiltakozott más ellenzéki politikusokkal a túlóratörvény bevezetése ellen a parlamentben, pontosabban meg akarták akadályozni a törvény elfogadását, ezért többen elállták a fideszes Latorcai János elől a pulpitusra vezető utat, azonban ez nem gátolta őt abban, hogy levezényelje az aznapi szavazásokat.

Botrány a parlamentben: füttyszóval tiltakoztak az ellenzékiek a fideszes csel miatt, Kövér felsorakoztatta a házőrséget

A Fidesz egyetlen gombnyomással szavazta le az összes ellenzéki módosítót. Ma délután leszavazta az országgyűlés, hogy egyesével tárgyalják az ellenzéki módosítókat, melyekkel az ellenzéki képviselők szerették volna elérni, hogy a parlament ne szavazhasson szerdán a rabszolgatörvényről. Ez törvényes obstrukciónak számít, de a Fidesz egy gombnyomással leszavazta az indítványokat.

Székely Lászlót a házelnök értesítette a kiszabott büntetésről, amellyel kapcsolatban a döntési folyamat meglehetősen érdekes:

„egyhavi képviselői díjazásom elvételével büntet. Az indoklás része a legizgalmasabb. Azt írja Kövér László, hogy mivel a Házbizottságban nem alakult ki konszenzus a képviselő tiszteletdíjának csökkentésére vonatkozóan, ő egy személyben döntött a büntetés mértékéről” – írja Székely a Facebook-oldalán.

Neked ajánljuk