Elbukta a lombkoronasétány miatt indított sajtópert Nyírmártonfalva polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. május 13.

Belpol

Az ítélet nem jogerős. 

Elvesztette Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere azt a sajtóhelyreigazítási pert, amelyet az Átlátszó ellen indított az országos botrány kavaró lombkoronasétány ügyében – írja a hvg.hu. Az ítélet nem jogerős. 

Mint az ismert, Nyírmártonfalva polgármestere uniós pénzre pályázva épített egy lombkoronasétányt, majd tarra vágta az egész erdőt. Filemon azzal fengyegetőzött, hogy mindenkit beperel, aki beszámolt a lombkoronasétányról, melyet az Áltátszó esetében is be is váltott: a portál nem tett eleget a helyreigazítási kérelemnek, ezért a polgármester pert indított. 

A Magyar Hang tudósítása szerint Filemon Mihály meg sem jelent a Fővárosi Törvényszéken, az ügyvédje pedig megtiltotta, hogy hang- és képfelvétel készüljön róla, és azt is akarta, hogy a nevét is elhalgassák. 

A felperes állításai azon alapultak, hogy Filemon saját költségen előfinanszírozta a beruházást, mert akkor még nem érkezett meg az uniós támogatás, ráadásul a pályázat beadásakor még nem volt közszereplő, és nem is 50, hanem 80 méteres a „lombkoronasétány” az Átlátszó állításával ellentétesen.

A bíró ugyanakkor kimondta: az ügy szempontjából nincs relevanciája annak, hogy az EU mikor fizeti ki a már elnyert támogatási összeget, egy közszereplőnek szélesebb körben kell tűrnie a sajtó állításait, és mivel az Átlátszó a Közbeszerzési Értesítőben szereplő adatok alapján írt 50 méteres sétányról, így a tőle telhető gondossággal jár el a munkájában, hiszen így bizonyítékkal tudta alátámasztani az állítását.

Bodoky Tamást, az Áltátszó főszerkesztője azt mondta, számított a kedvező döntésre, és nem is érti, hogy a polgármester miért indított egyáltalán sajtópert ez ügyben, számolt be a hvg.hu.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk