Elindult az előválasztás második fordulója

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Belpol

Hat napig tart és 475 településen lehet szavazni.

Ma reggel elindult az előválasztás második fordulója és október 16-án, szombaton 20 órakor ér véget az előválasztás második fordulója. Ismét több ezer aktivista várja az ellenzéki választókat az ország 475 településen működő szavazópontokon – közölte az Országos Előválasztási Bizottság.

A második fordulóban már az egész ország egy választókerületnek számít, azaz minden választásra jogosult személy bárhol tud érvényesen szavazni. A választásra jogosultság feltételei nem változtak, azaz a választáson a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, 2004. április 1-ét megelőzően született, érvényes fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával (vagy régi típusú személyi igazolvánnyal) rendelkező magyar állampolgárok vehetnek részt.

A szavazópontok egy része ismét úgynevezett "fix sátor" lesz, melyek a teljes szavazási időszakban ugyanott és ugyanolyan nyitvatartásban fogadják a választópolgárokat. Ezek mellett működnek majd a mozgó sátrak, amelyek más-más helyszíneken fognak majd szavazási alkalmakat biztosítani az ellenzéki választópolgároknak.

Kilenc órakor elindul az online szavazás is. Ismét az elovalasztas.hu oldalon lehet online szavazni. Aki az első fordulóban már szavazott, annak nem szükséges ismételten megadnia az adatait, azonban a videós azonosítást újfent el kell végeznie. A videós azonosításra nyitva álló időszak mindennap 9.00-21.00 óra.

A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják megszámolni. A számolás egy, központi helyszínen lesz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?