Dobrevet meglepte a visszalépés, de nem változtat stratégiáján

  • narancs.hu
  • 2021. október 9.

Belpol

A DK miniszterelnök-jelöltje úgy érzi, egyelőre minden rendben van.

 

Látja az indulatokat, hogy sokan aggódnak azért, nehogy összevesszen az ellenzék, ha már egyszer összefogott, de szerinte egy hét, és utána lenyugszanak a kedélyek – erről beszélt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szombaton a Kőbányai Kulturális Központ színháztermében. 

A Telex tudósítása szerint a kérdésre, hogy mit gondol Karácsony Gergely visszalépéséről, arról, hogy most már egy kihívója maradt, és a várható együttműködésekről, Dobrev Klára azt mondta, őt is meglepte a visszalépés, de e fejlemény után sem fog változtatni a kampánystratégiáján. Igyekszik mindenkit nyugalomra inteni, „hogy egyáltalán ne okozzunk olyan sebeket, és ne vegyük fel a kesztyűt, ami utána meggátolja az együttműködést. Én úgy érzem, hogy egyelőre még minden rendben van” – mondta.

 
 

Azt nem latolgatja, hogy Karácsony visszalépése kedvez-e neki, vagy sem: „nem foglalkoztam ilyen kalkulációkkal, mert az ember akkor kalkulál és számolgat, ha ebből valami lépés következik, vagy valamit másképp kell csinálni. Azért nem foglalkozom vele, mert nem fog változtatni azon, amit holnaptól teszek. Ugyanazt fogom csinálni: igyekszem kormányzóképességemet megmutatni, igyekszem az emberekkel együtt lenni és megnyerni az előválasztás második fordulóját”.

A kampányesemény első felszólalója Arató Gergely volt, aki a DK jelöltjeként megnyerte a kőbányai előválasztást. A Telex úgy látta, Aratónak jutott az a szerep, hogy értékelje Dobrev Klára kihívóját. Arató azt mondta, a DK hisz az emberek egyenlőségében, abban, hogy a verés nem nevelési eszköz, hogy más család tagjainak magánéletét nem elegáns bevonni a kampányba, és hogy a romákat segíteni kell, nem listázni, ugyanakkor nem hiszi, „valaki csak női mivolta ellenére lehet sikeres”. Ezzel Arató arra reagált, hogy Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester, miniszterelnök-jelölt egy interjúban arról beszélt, ütötte már meg a gyerekét indulatból, máskor a Fidesz politikusainak és a miniszterelnök fiának szexuális beállítottságáról beszélt,  arról is, hogy ha nyilvántartanák, ki cigány és ki nem az, az alapja lehetne a pozitív diszkriminációnak. Az első fordulót pedig úgy értékelte Márki-Zay, hogy Dobrev Klára női mivoltát és elért eredményét összefüggésbe hozta.

Arató azt mondta, nem egy neokonzervatív, jobboldali miniszterelnököt szeretnének.

A DK kikéri magának, hogy a pártot Orbán támogatójának nevezze bárki, és azt várja, hogy az ellenfelek tiszteljék a DK-t, „mint Orbán legrégebbi és legelszántabb ellenségét”.

 

Fotó: Németh Dániel

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.