Márki-Zay: Hozzák el a szomszédjaikat, hozzanak el mindenkit

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Belpol

A miniszterelnök-jelölt szavazásra buzdít és egymillió forintot ad annak, aki csalást észlel.

Ma reggeltől lehet szavazni az ellenzéki előválasztás második fordulójában, amely során több mint 400 településen és online is lehet voksolni. Márki-Zay Péter élő videóban jelentkezett be és mindenkit szavazásra buzdított. Mint mondta, Karácsony Gergelynek is megvoltak azok a közvélemény-kutatások, amelyek arról szóltak, hogy Márki-Zay Péterrel meg tudja verni az ellenzék Orbán Viktort a jövő évi választásokon, Dobrev Klárával azonban nem.

„Hozzák el a szomszédjaikat, hozzanak el mindenkit. Hogyha alacsony lesz a részvétel, akkor Dobrev Klára nyerhet és Orbán Viktor nyugodtan aludhat” – mondta Hódmezővásárhely polgármestere, aki arra is kérte a szavazókat, hogy azok beszéljenek DK-s ismerőseikkel, DK-s édesanyjukkal és győzzék meg őket, hogy ne a DK jelöltjére, hanem rá szavazzanak.

Márki-Zay továbbá arra figyelmeztet, hogy a DK mellett a Fidesz is mozgósítani fog, ezért fennáll a választási csalás veszélye. Ha valaki szervezett választási csalást leplez le, az egymillió forintot kaphat jutalmul.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk