Elismerést kapott az a tűzoltó, aki törött szegycsonttal is mentett

  • narancs.hu
  • 2023. április 22.

Belpol

Az M1-es autópályán történt tömegbalesetben mutatott hősi magatartása jutalmaképpen.

A közelgő Tűzoltónap alkalmából április 20-án Bátorságért Érdemjelet vehetett át a Teve utcai rendőrpalotában rendezett központi ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminisztertől Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester, tatabányai hivatásos tűzoltó. A törzsőrmester családjával érintett volt a 2023. március 11-i, M1-es autópályán történt tömegbalesetben, amikor a korlátozott látási viszonyok miatt a mögötte haladó gépkocsi beléjük ütközött. A törzsőrmester maga is megsérült, ennek ellenére nemcsak családját mentette meg, hanem másokról is gondoskodott.

A Belügyminisztérium az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának Facebook-oldalán olvasható közleményben – amelynek egyetlen hibája, hogy a kelleténél sokkal több emojit tartalmaz – számolt be az elismerésről.

A férfi az esetnél alig kapott levegőt. Feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült gépjárműből és biztonságos helyre vitte őket, majd visszament helyszínre, ahol saját szegycsonttörését és nehézlégzését figyelmen kívül hagyva az egyik égő autó alól kihúzott egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva.

Kimentette a családját. 👨‍👩‍👦 Eltört a szegycsontja. 😳 Alig kapott levegőt. 🤭 Körülötte pokollá változott az út, égett...

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Friday, April 21, 2023

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk