Elismerte az államtitkár, hogy az uniós pénzből épített „rekreációs központban” lakik

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 22.

Belpol

Telefonon kérdezték Mayer Gábort a Momentum képviselői, alig hittek a fülüknek a válasz hallatán.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Tompos Márton és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői „egy szokásos EU-s pénzes korrupciós ügy” nyomában járva jutottak el Győrújbarátra, ahol 2011-ben a Purple Hill (Lila-hegy) Kft. 46 millió forintot nyert európai uniós pályázaton egy rekreációs központ építésére.

A cég ügyvezetője, Mayer Gábor jelenleg területfejlesztési államtitkár, ezért vagyonnyilatkozatot kellett kitöltenie. Ebből derült ki, hogy a tulajdonában van egy győrújbaráti ingatlan, amelynek ugyanaz a helyrajzi száma, mint a rekreációs központnak. A Momentum politikusai pénteken egy újabb videót tettek közzé, amelyben telefonon keresték fel az államtitkárt, hogy tisztázzák, családjával valóban ebben az ingatlanban él-e. A momentumosoknak sikerült is elérniük az államtitkárt, aki Hajnal Miklós azon kérdésére, hogy családja most a „rekreációs központban” lakik-e, úgy válaszolt:

„Igen, a fenntartási időszak leteltét követően, ezt a területet már tudjuk másképpen hasznosítani.”

A Facebookra feltöltött videó ezen részletében jól látható, hogy még a Momentum képviselői is meglepődtek a válaszon. Mayer szerint a projekt alapján 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítani, azonban Tompos Márton felhívta rá a figyelmet, hogy az EU-s szabály szerint erre 7 évig lett volna szükség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk