Ellenállásra biztatja az önkormányzatokat Hadházy

  • narancs.hu
  • 2021.05.13 21:05

Belpol

Ha törvény lesz Böröcz László javaslatából, azt szerinte nem szabad végrehajtani.

Ha elfogadja az országgyűlés az önkormányzati lakások sorsát rendező új jogszabályt, az önkormányzatokon a sor, hogy ne hajtsák végre – írja a Facebookon Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. 

Böröcz László kormánypárti országgyűlési képviselő javaslatára gondolt, amelynek értelmében az önkormányzatoknak kötelező lenne eladni kedvezményes áron azokat a bérlakásaikat, amelyeket a bérlők szeretnének megvenni. Az elképzelést sokan bírálták, többek között fideszes polgármester is. Az előterjesztő később közleményt adott ki, azt magyarázta, hogy segíteni szeretne, merthogy az önkormányzati lakások egy része lakatlan, azokkal továbbra is gqazdálkodhatnának a helyhatóságok. 

Hadházy Ákos szerint „eljött az idő, amikor meg kell szegni a törvényeket”. Azt írja, már látja is a címeket a kormánypárti sajtóban, miszerint Hadházy törvénysértésre biztat, de ezt vállalja. 

Idézi Pikó András józsefvárosi polgármestert, aki szerint a jogszabály nyomán  »„elindul egy új rablóprivatizáció, amelynek eredményeképpen végül nyomott áron belvárosi és más értékes lakásokhoz juthat a NER-közeli csókosok hada”. Így történt annak idején a Rogán Antal által vezetett V. kerületben, és így történik majd a Várban is. Aztán viszont „az önkormányzati lakáspolitika lakások híján megszűnik” és „egy lakhatási katasztrófa-helyzet” is bekövetkezik« – így Hadházy.

 

ELJÖTT AZ IDŐ, AMIKOR MEG KELL SZEGNI A TÖRVÉNYEKET – MOST AZ ÖNKORMÁNYZATOKON A SOR A nemzeti vagyon egy újabb szeletét...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. május 13., csütörtök

 

 

A 444.hu szerint ha a törvény átmegy a parlamenten, akkor a 90-es évek eleje óta nem látott lakásprivatizációs hullám indulhat meg Magyarországon, az önkormányzati bérlakásszektor pedig megszűnhet.

Neked ajánljuk