Ellenállásra biztatja az önkormányzatokat Hadházy

  • narancs.hu
  • 2021. május 13.

Belpol

Ha törvény lesz Böröcz László javaslatából, azt szerinte nem szabad végrehajtani.

Ha elfogadja az országgyűlés az önkormányzati lakások sorsát rendező új jogszabályt, az önkormányzatokon a sor, hogy ne hajtsák végre – írja a Facebookon Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. 

Böröcz László kormánypárti országgyűlési képviselő javaslatára gondolt, amelynek értelmében az önkormányzatoknak kötelező lenne eladni kedvezményes áron azokat a bérlakásaikat, amelyeket a bérlők szeretnének megvenni. Az elképzelést sokan bírálták, többek között fideszes polgármester is. Az előterjesztő később közleményt adott ki, azt magyarázta, hogy segíteni szeretne, merthogy az önkormányzati lakások egy része lakatlan, azokkal továbbra is gqazdálkodhatnának a helyhatóságok. 

Hadházy Ákos szerint „eljött az idő, amikor meg kell szegni a törvényeket”. Azt írja, már látja is a címeket a kormánypárti sajtóban, miszerint Hadházy törvénysértésre biztat, de ezt vállalja. 

Idézi Pikó András józsefvárosi polgármestert, aki szerint a jogszabály nyomán  »„elindul egy új rablóprivatizáció, amelynek eredményeképpen végül nyomott áron belvárosi és más értékes lakásokhoz juthat a NER-közeli csókosok hada”. Így történt annak idején a Rogán Antal által vezetett V. kerületben, és így történik majd a Várban is. Aztán viszont „az önkormányzati lakáspolitika lakások híján megszűnik” és „egy lakhatási katasztrófa-helyzet” is bekövetkezik« – így Hadházy.

 

ELJÖTT AZ IDŐ, AMIKOR MEG KELL SZEGNI A TÖRVÉNYEKET – MOST AZ ÖNKORMÁNYZATOKON A SOR A nemzeti vagyon egy újabb szeletét...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. május 13., csütörtök

 

 

A 444.hu szerint ha a törvény átmegy a parlamenten, akkor a 90-es évek eleje óta nem látott lakásprivatizációs hullám indulhat meg Magyarországon, az önkormányzati bérlakásszektor pedig megszűnhet.

Neked ajánljuk

Ezeket fogadtuk meg a legtöbben 2023-ra

  • Fizetett tartalom

Az alábbi, 2023-ra vonatkozó best of újévi fogadalmak ugyan kifejezetten egy amerikai felmérés eredményei, de nem meglepő módon könnyen megtalálhatjuk a listában a saját titkos vagy kevésbé titkos vágyainkat is.

Kesergő a két öszvérhez

A Három óriásplakát Ebbing határában és az Erőszakik rendezője minden próbálkozás során méterekkel emeli a lécet önmaga előtt, s – mint mindig – most is gond nélkül libben át felette. McDonagh ezúttal is egy elszigetelt atmoszférában kutatja az „emberi” jelző jelentéstartalmát, amelyet magasztalásként és sértésként egyaránt alkalmaz.

Elveszetten

  • SzSz

A rendező 2019-ben, a Házassági történet promókörútján vette újra kezébe középiskolás kora kedves könyvét, Don DeLillo Fehér zaját. Nem nehéz rájönni, miért épp akkor: a regény hősei egy misztikus esemény hatására hirtelen megkérdőjelezik saját szokásaikat, érzései­ket, sőt az egész életüket. Meglehet, hasonlóan érez egy filmrendező is, akinek szekere épp az Oscarig vezető, rögös és értelmetlen úton döcög.

Minden bizonytalan

A videókat és installációkat készítő szlovák képzőművész elsősorban az ún. átrajzolt, leg­inkább újságokban, könyvekben és képeslapokon talált képeken alapuló munkáival vált ismertté. E sikeres, több magángyűjteményben is megtalálható művek nemcsak az emlékeinkben élő, hanem nyomaiban még mindig fel-felbukkanó, a volt szovjet blokk lakói számára nagyon is ismerős vizuális és történeti hagyományait dolgozták fel és írták újra.

Kibontakozik lassan

Egy walesi bányászfaluban nőtt fel az idén 81 éves John Cale, de már gyerekkorában a zene iránt mutatott érdeklődést. Orgonált a helyi templomban, később brácsázni kezdett, azután Londonban, majd New Yorkban folytatott zenei tanulmányokat, ahol Aaron Copland volt a mestere.