Hat adag Pfizert adtak be egy szombathelyi férfinak

  • narancs.hu
  • 2021. május 13.

Belpol

„Véletlenül többet kapott” –  írták a sürgősségi beutalóra. A virológus szerint így is szükség lesz második oltásra.

Egy adag helyett tévedésből hat adagot adtak be a Pfizer vakcinájából egy szombathelyi férfinak – írja aVas Népe .

A 69 éves Szakács László azt mondta, eredetileg nem is akart még oltakozni, még várt volna, de aztán mégis úgy döntött, a Pfizer vagy a Johnson and Johnson vakcinát elfogadja. 

A háziorvos azt mondta neki, amikor oltotta, hogy még nem adott be Pfizert. Ahogy hazaért a rendelőből, az orvos felhívta, hogy vissza kellene mennie, mert többet kapott a kelleténél. A sürgősségire szóló beutalóra is ezt írták rá, „véletlenül többet kapott”. A kórházban, ahol egy napig megfigyelés alatt tartották, humorral próbálták oldani a helyzetet. Azt mondták Szakács Lászlónak, hogy most négy-öt évre védettséget szerzett. 

Az esettel kapcsolatban az RTL Klub megkérdezte Rusvai Miklós virológust, aki azt mondta, bár lehetnek hevesebb reakciók, nem nagyon veszélyes, ha valaki több adagot kap, viszont második oltásra így is szükség lesz.

Szakács Lászlónak pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, és a vérnyomása fölment 180-ra, de ez szerinte amiatt is lehetett, hogy stresszelte a kórházi környezet és a furcsa helyzet. 

 

Ahogy a hvg.hu is emlékeztet, még hétfőn derült ki Olaszországban, hogy egy orvostanhallgatót szintén tévedésből több adag vakcinával oltottak be. Őt is megfigyelték, de a szokásos mellékhatásokon kívül nagyobb baja nem lett.

Figyelmébe ajánljuk