Ellenzéki kihívót kap Miskolc polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Belpol

Nem fogják kitalálni: a DK indíthat rá egy jelöltet Veres Pál polgármesterre. 

2019-ben egységes ellenzéknek két indulója is lesz a jövő évi önkormányzati választásokon, Veres Pál, a jelenlegi városvezető mellett Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselő is harcba száll Miskolc polgármesteri székéért – írja borsod24.hu

A lap értesülései szerint pénteken Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke érkezik Miskolcra, hogy bejelentse a hírt: Hegedűs Andrea, egykori miskolci önkormányzati, majd tavalytól listás parlamenti képviselő is bejelentkezik a városvezetői szerepre a borsodi megyeszékhelyen. 

 
Veres Pál polgármester beszédet mond a kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház jubileumi díszelőadása előtt a színházban 2023. augusztus 24-én
Fotó: MTI/Vajda János

A lap azt írja, az utóbbi hónapokban és hetekben számtalan nyoma volt már annak, hogy a DK készülődik. A párt azt szeretné elérni, ha a legnagyobb baloldali erőként a jelenleginél jóval nagyobb beleszólása lenne Miskolc ügyeibe és önállóan hozhatna döntéseket a városban. Jelenleg a 27 tagú közgyűlésben 15 ellenzéki dolgozik (14 képviselő és a polgármester), utóbbiból hárman rendelkeznek DK-s tagsággal, ami kevés a tényleges akaratérvényesítéshez.

A legfontosabb oka feltehetően az lehetett a változásnak, hogy a DK országosan megerősödött és a fölényt a megyében is érvényesíteni akarja – akár annak az árán is, hogy a megyeszékhely jövőre elveszik a Fidesz-KDNP-vel szemben. Egyesek szerint ez a folyamat olyan haszonnal is párosulhat Gyurcsányék számára, hogy megtisztul a politikai hadszintér a kisebb pártoktól, és egyeduralkodóvá válnak az ellenzéki hadszintéren, számolt be a lap. 

Update: Gyurcsány Ferenc az LMP-társelnök Schmuck Erzsébet társaságában hivatalosan is bejelentette pénteken, hogy kiszállnak Veres Pál mögül. Az LMP azzal indokolta döntését, hogy Veres politikája nem elég zöld. A helyzetre a polgármester is reagált Facebookon: „Szeretem azokat a pillanatokat az életben, mikor a dolgok világosan elválnak egymástól. Ez most egy ilyen pillanat. Szerintem nincs az a személyes ambíció, ami fontosabb lehet a közösség érdekénél, és nincs az a pártérdek, ami fontosabb lehet Miskolcnál.A DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik, és valóban így van a legjobb esélyük arra, hogy 2024-től Miskolcon is újra ellenzékben legyenek. Ő döntésük, nincs vele dolgom.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.