Több mint hárommilliárdot fizettek ki a vagyonkezelő alapítványok vezetőinek

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Belpol

A legtöbbet kifizetés az MCC-nél történt. 

Több mint 3,1 milliárd forint tiszteteldíjat vettek fel tavaly a közérdekű vagyonkezelő alapítványok élére kinevezett kurátorok, felügyelőbizottsági tagok – írja a 24.hu

A lap végignézte az elmúlt pár évben felállított 35 vagyonkezelő alapítvány tavalyi évre vonatkozó eredményét. Mindösszesen négy olyat találtak, ahol nem vesznek fel fizetést, ezzel egyidőben vannak olyan helyek is, ahol havi 2,5 millió forint az átlagos tiszteletdíj. 

Az alapítványoknak öt kurátor és három felügyelőbizottsági tagja van, átlagosan havi egymilliót kap a 280 kinevezett. Összesen 3 milliárd 152 millió forintot fizettek ki tavaly, a legtöbbet, 262 millió forintot a Mathias Corvinus Collegiumnál fordítottak ilyen célokra, magyarán a havi átlagos kifizetés 2,5 millió forint volt. 

 

Az egyetemi alapítványokat nézve a Mocsai Lajos vezette Testnevelési Egyetem a csúcstartó 184 millió forinttal. A kuratóriumi tagok 2,4 milliót vehettek fál átlagosan, a felügyelőbizottsági tagok pedig 1,1 milliót. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk